Dina Tomšić izabrana u Upravni odbor UFI-ja

Dina Tomšić izabrana u Upravni odbor UFI-ja

(Foto: Ilustracija)

Direktorica Zagrebačkog velesajma dr. sc. Dina Tomšić izabrana je za člana Upravnog odbora krovne svjetske asocijacije sajamske industrije UFI – The Global Association of the Exhibition Industry.

Tomšičć je izabrana iz europske kvote zemalja za trogodišnje mandatno razdoblje. Izborom Dine Tomšić, Grad Zagreb i Republika Hrvatska po prvi put u povijesti dobivaju svog člana u Upravnom odboru UFI-ja i time priliku promovirati destinaciju i poticati gospodarstvo grada i države kroz međunarodne sajamske projekte, priopćeno je danas iz Zagrebačkog velesajma.

Odbor ima zadatak provoditi odluke Generalne skupštine, razvijati politiku UFI-ja i pripremati sve prijedloge vezane uz pitanja koja utječu na međunarodne sajmove. Upravni odbor sastoji se od najviše 60 članova.

»Digitalni kanali ublažili su pandemijske učinke i ubrzali razvoj digitalnih događanja. Međutim, upravo je pojava pandemije ponovno potvrdila koliko je socijalizacija, a posljedično kontakt u živo, licem u lice, trajna i intrinzična ljudska potreba«, izjavila je Tomšić.

Napominje da virtualna događanja neće u cijelosti moći zamijeniti fizička, ali zato fizička događanja neće moći bez virtualne nadogradnje. »Snažan zaokret prema hibridnim događanjima sa značajno više digitalnih elemenata, koji će obogaćivati interpersonalno iskustvo nova je normalnost sajamske industrije«, zaključuje direktorica Velesajma. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni