Dimitrije Popović izlaže u Muzeju Prigorja

Dimitrije Popović izlaže u Muzeju Prigorja

Iznimno ugledni likovni umjetnik, akademski slikar Dimitrije Popović predstavlja se novom samostalnom izložbom Corpus femininum – Demistifikacija mita o ženi, koja će biti otvorena 17. studenoga u Muzeju Prigorja u Sesvetama. Izložba ostaje otvorena do 5. prosinca 2022.

Za ovu prigodu odabrano je 21 djelo izvedeno u različitim tehnikama. Od kombiniranih tehnika do akrilika , olovke i fotografije, sve posvećeno najvažnijem motivu umjetnosti, ženi, poznatim i nepoznatim licima iz povijesti i iz suvremenosti, stvarnim i nestvarnim.

Vrlo karakterističan i posve osebujan opus Dimitrija Popovića i ovdje će izazvati značajno zanimanje, njegove kompleksne kreacije s uzavrelim motivom žene, između psihe i tijela, između emocija i praznine, zauzimaju posebno mjesto u aktualnoj produkciji.

Dimitrije Popović je dio svog talent usmjerio i prema književnom stvaralaštvu, objavljujući niz proznih djela, naravno i dalje sa ženom, mističnošću žene u središtu naše, ljudske pozornosti.

Dimitrije Popović

Odabir djela iz impresivnog opusa Dimitrija Popovića, jednog od najznačajnijih suvremenih likovnih stvaratelja, svakako će ostaviti duboki trag .

Preporuka je svakom imalo zainteresiranom za kulturu, za umjetnost – posjetite izložbu i suočite se s vječnim izazovom, sa ženom i njezinim skrivenim svijetom.

Miroslav Pelikan

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni