Digitalna umjetnost Mladena Žunjića

Digitalna umjetnost Mladena Žunjića

Zagrebački likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić, poznat širokoj likovnoj publici po svojim kolorističkim obojanim apstrakcijama velikih formata platna, u svojem neprekidnom slikarskom istraživanju, otišao je korak naprijed.

U svojem najnovijem slikarskom ciklusu nazvanim Digital Art, Žunjić svoja ulja i akrile na platnu pretvara raznim kompjuterskim postupcima i digitalnim oblikovanjem u nove slikarske forme, koje u prostoru slike promatrača dobivaju potpuno drugi vizualni doživljaj.

Kompjuterski oblikovani radovi Žunjićevog novog ciklusa apstrakcija, pokazuju njegov sveobuhvatni interes za istraživanje novoga, još ne pokazanog slikarskoj publici.

Žunjićevo istraživanje donosi autoru višestruke koristi,prije svega proširuje vlastiti pristup crtačkom elementu pa se i može reći za ovaj ciklus kako u njemu dominiraju, mnogolike gibajuće linije, krivulje na tamnoj, ali ne i mračnoj podlozi.

Linije ostavljaju dojam prigušenih krijesnica u noći kada ih svi u netremice gledamo prateći njihov svjetlucavi trag leta.

S druge strane, gledatelji će vjerojatno na ovim slikama vidjeti, opaziti, primijetiti ili osjetiti nazočnost tajanstvenih poruka koje su oblikovane različitim simbolima i porazmještane s tajnovitom nakanom po cijeloj površini slike.

Igra li se slikar ponekad bojama, motivima u trenucima dilema u vezi likovnih rješenja?

Zacijelo da. I tada ta igra producira sjajan slikarski rezultat, oslobođen bilo kakvih stega i pravila.

Krijesnice lete i ostavljaju svijetleći trag.

Novi ciklus Digital Arta Mladena Žunjića pokazuje njegov nadahnuti i ozbiljan pristup tvorbi likovnog djela, isključivo na temelju vlastitih ideja i svakodnevnih atelijerskih promišljanja.

Doista, ne obazirući se na nikoga, ni na što, Žunjić kreira specifičnim rukopisom snažan opus u nizu raznovrsnih ciklusa ulja i akrila i drugih tehnika, kao što je digital art, tražeći i nastojeći doprijeti do svoga unikatnog izraza.

Miroslav Pelikan

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni