Digitalna Noć muzeja okupila 171 ustanovu

Digitalna Noć muzeja okupila 171 ustanovu

Sudjelovanje u 16. Noći muzeja što će se održati u petak, 29 siječnja, ali ovaj put u digitalnom izdanju, potvrdio je 171 sudionik, odnosno muzejska, baštinska ili obrazovna institucija.

Organizator ove popularne manifestacije je Hrvatsko muzejsko društva iz kojeg poručuju da se u okolnostima globalne krize izazvane pandemijom koronavirusa te razornim potresima, većina muzejskih i sličnih događanja preselila se u digitalne kanale.

U sklopu Digitalne Noći muzeja zainteresirani će 18 do 23 sata moći pretraživati atraktivne sadržaje putem digitalne platforme nocmuzeja.hr, kao i putem društvenih mreža, digitalnih aplikacija i stranica pojedinih ustanova.

Proteklih 15 godina Noć muzeja je obilježila upravo masovnost posjeta muzejima, koja je prelazila i brojku od 300.000 posjeta tijekom jedne noći. Kako je manifestacija Noć muzeja u potpunosti poprimila karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja proteklih godina, organizatori 16. po redu Noći muzeja ukazuju na značenje opstojnosti muzeja u uvjetima globalne krize te će zajedeno s hrvatskom muzejskom zajednicom omogućiti vjernoj publici da sudjeluje i uživa u virtualnim izdanjima pripremljenih događanja.

Uspjehu Noći muzeja svih ovih godina, doprinijele su brojne muzejske, baštinske, znanstvene i obrazovne institucije, kreirajući atraktivne programi, koji su privlačili tradicionalnu, ali i »novu« muzejsku publiku, koja je dijelom potekla i nastala i na programima Noći muzeja, poručuju iz HMD-a. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni