Didier Lockwood i Zdenka Kovačiček u novoj jazz sezoni u Lisinskom

Didier Lockwood i Zdenka Kovačiček u novoj jazz sezoni u Lisinskom

Osim Lele Kaplowitz s Kovačiček će nastupiti Joe Kaplowitz na orguljama, Elvis Penava na gitari, Ratko Divjak na bubnjevima, a gosti su Saša Nestorović na saksofonu i Ramon Reberšak na trubi

Šest vrhunskih koncerata obilježit će novu sezonu manifestacije Jazz.hr, koja započinje gostovanjem francuskog violinista Didiera Lockwooda 24. rujna u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski”.

„Lockwood s nevjerojatnom lakoćom miješa stilove i voli kontakt s publikom kako bi s njima podijelio svoju strast”, izjavila je francuska veleposlanica u Hrvatskoj, Michele Boccoz na današnjoj konferenciji za novinare, najavljujući koncert koji se organizira u suradnji s Rendez-vousom, festivalom Francuske u Hrvatskoj.

Očekuje nas moderan jazz na spontanom nastupu tog francuskog glazbenika, koji je jednom prilikom izjavio kako mu nisu potrebne mnoge probe prije koncerta jer u tom slučaju to ne bi bio jazz. Lockwood je snimio dvadesetak albuma, a u Zagrebu će uz istaknute hrvatske izvođače, iz tria Joea Kaplowitza, izvoditi jazz standarde.

Umjetnički ravnatelj Davor Hrvoj najavio je i drugu poslasticu sezone – koncert „Zdenka Kovačiček pjeva Ellu i Lelu”, 4. listopada, kada će prva dama hrvatske jazz glazbe javno snimati novi dvostruki CD.

Koncert će sadržavati dijela iz repertoara američke jazz pjevačice Elle Fitzgerald i autorske skladbe hrvatske jazz pjevačice Lele Kaplowitz.

Osim Lele Kaplowitz s Kovačiček će nastupiti Joe Kaplowitz na orguljama, Elvis Penava na gitari, Ratko Divjak na bubnjevima, a gosti su Saša Nestorović na saksofonu i Ramon Reberšak na trubi.

„Priznajem da nisam snimila dovoljno jazz albuma, no jazz je ostao moja strast i vodič u životu. Ovaj koncert i snimanje albuma sadržavat će moje interpretacije svjetski poznatih hitova i skladbi naše Lele, a to je sloboda koju jazz omogućava“, kazala je Kovačiček.

Elita jazz glazbe

Hrvatska skladateljica i pjevačica Lela Kaplowitz naglasila je kako je ponosna što je velika Zdenka Kovačiček odabrala njezine skladbe za album, koji će biti prepun kreativnih interpretacija.

Početkom prosinca u „Lisinskom” će nastupiti trio pijanista Wlodzimierza Nahornyja. Nastup jednog od najoriginalnijih, najsvestranijih i najnagrađivanijih poljskih jazz umjetnika obilježit će jazzističke izvedbe božićnih skladbi.

U veljači po treći put dolazi James Carter Organ Trio, a 10. ožujka će nastupati najpoznatiji violinist jazz rocka, Jean-Luc Ponty u duetu sa stalnim suradnikom, pijanistom Williamom Lecomteom.

Zadnji, ali ništa manje vrijedan koncert Warrena Wolfa sa svojim sastavom “Wolfpack” planiran je za kraj sezone, 19. svibnja.

Najavljeni veliki glazbenici garantiraju vrhunske izvedbe i dobru zabavu za sve zaljubljenike u ove kvalitetne i kreativne note. (I.C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni