Devet skupih automobila za Holding će zamijeniti jeftinijima?

Devet skupih automobila za Holding će zamijeniti jeftinijima?

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić danas je najavila da će se napraviti revizija za devet od 226 vozila koliko ih u dvogodišnji najam planira uzeti Zagrebački holding i njegovih šest tvrtki podružnica.

Za nabavku novih automobila planiralo se potrošiti 16,6 milijuna kuna (plus PDV), a među njima i luksuznih primjeraka, zbog čega je građanska inicijativa »Zagreb te zove« i održala performans« Vozi Miško dok se grad raspada«.

Pred ulazom u zgradu Hoildinga u Vukovarskoj pripadnici Inicijative su posložili autiće igračke, koje su građani donirali za performans, a koji će naknadno biti podijeljeni zagrebačkim dječjim vrtićima.

»S obzirom da saznajemo kako tvrtka Zagrebački holding nabavlja nove, luksuzne automobile (koji su im prijeko potrebni), a grad se istovremeno, doslovno raspada, odlučili smo im pomoći kako bi ušparali na sredstvima i usmjerili ih na redovita održavanja«, izjavila je Gordana Pasanec ispred Inicijative. U Inicijativi ukazuju kako je Državna revizija ocijenila neefikasnom nabavu automobila u obliku dnevnog najma.
»Specifikacija javne nabave je poslovna odluka Uprave Zagrebačkog holdinga, a od 226 automobila, njih 217 se koriste u operativnom poslovanju Holdinga i komunalnih službi. No, potrebe za 9 automobila bit će revidirane u smislu klase i vrijednosti«, poručila je pak zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić, a prenosi
Jutarnji list.

Članica uprave Zagrebačkog Holdinga Marica Dusper ustvrdila je da će model dnevnog najma automobila ostati, odnosno da ga uprava ne misli mijenjati »jer se on pokazao dobrim«.

»Državna revizija zaista dnevni model najma automobila 2011. godine ocijenila neučinkovitim, ali da je od tada napravljeno puno analiza na kojeg su u Holdingu došli do zaključka da je to ipak bolji model«, kazala je Dusper i dodala kako taj model pokriva sve troškove osim troškova goriva i omogućava da transparentno praćenje troškova. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni