Devalvacija Nagrade Grada Zagreba

Devalvacija Nagrade Grada Zagreba

Član Odbora za javna priznanja Slavko Degoricija ocijenio je da za dodjelu Nagrade Grada Zagreba treba biti učinjeno nešto izuzetno jer da ju se u protivnome snižava na niži rang

Odbor Gradske skupštine za javna priznanja na današnjoj je sjednici prihvatio sponzorstva i pokroviteljstva nad nekoliko događanja. Skupština će tako biti predloženo da prihvati pokroviteljstvom nad „XVI susretima za Rudija“, manifestacijom kojom će se 5. svibnja odati počast pilotu-heroju hrvatskoga ratnog zrakoplovstva u njegovoj rodnoj Gornjoj Stubici. Organizacija susreta koštat će 25.000 kuna.  Prihvaćeno je pokroviteljstvo nad 16. memorijalnom malonogometnom turniru u počast poginulim hrvatskim braniteljima Voltinog naselja, koje će se održati 6. i 7. srpnja na školskom igralištu Osnovne škole Voltino.

Odbor je usvojio još i pokroviteljstvo nad I. regionalnim kongresom studenata socijalnog rada (3000 kuna) koji će se održati u svibnju te pokroviteljstvo nad III. regionalnim forumom o urbanoj sigurnosti – „Stop grafiti“ u iznosu od 10.000 kuna. Usvojeno je i pokroviteljstvo nad sudjelovanjem KUD-a Vedar osmijeh, SKUD-a I. G. Kovačić i KUD-a Žumberčani na manifestaciji Proljeće 2013. u Češkim Budêjovicama.

Jednoglasno su imenovani voditelji i članovi stručnih radnih skupina koje će odlučivati o dodjeli Nagrade Grada Zagreba.

U raspravi se potegnulo pitanje ima li smisla dodjeljivati nagrade Grada Zagreba institucijama (kojih se puno prijavljuje) ili je bolje da ih se ipak daje zaslužnim pojedincima. Članica Odbora Tatjana Holjevac, međutim, smatra kako treba nagrađivati i institucije jer one jako drže do te nagrade. Član Odbora Slavko Degoricija ocijenio je da za dodjelu Nagrade Grada Zagreba treba biti učinjeno nešto izuzetno jer da ju se u protivnome snižava na niži rang.

Predsjednik Odbora Davor Bernardić objasnio je da bi se nagrade već dugo vremena dodjeljuju institucijama te da bi se, želi li se to promijeniti, prethodno morala promijeniti i Odluka o javnim priznanjima Gradske skupštine. (B. Jagačić)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni