Delegacija udruge menadžera sigurnosti kod gradonačelnika

Delegacija udruge menadžera sigurnosti kod gradonačelnika

U povodu 21. listopada – Dana bez mobitela u prometu, gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima danas je u zgradi Gradske uprave primio delegaciju Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Po prvi put u Hrvatskoj, u Zagrebu na Trgu Republike Hrvatske je postavljen posve novi tip semafora koji svjetlo baca i prema pločniku pa tako upozorava sve pješake i bicikliste koji su zadubljeni u ekrane mobilnih telefona da se zaustave i da pogledaju na promet oko sebe.

Mijo Majstorović iz gradskog Sektora za promet je istaknuo da je Grad Zagreb, partner u ovome projektu, otvoren prema novim i inovativnim tehnologijama usmjerenima na povećanje prometne sigurnosti s posebnim naglaskom na pješake kao najugroženiju skupinu.

Na prijamu je gradonačelniku uručena fotografija na kojoj 2017. godine je snimljen kao jedini gradonačelnik u Republici Hrvatskoj koji je potpisao izjavu Moja obveznica – ne korištenju mobitela u prometu.

»Ovo je prilika da gradonačelniku zbog brojnih aktivnosti u proteklih 10 godina, a što smo ih provodili na zagrebačkome području, uz fotografiju uručimo i počasnu iskaznicu Hrvatske udruge menadžera sigurnosti i da ga pozovemo da obiđe lokaciju na kojoj je, u Zagrebu, postavljen jedinstveni tip semafora«, kazao je predsjednik HUMS-a Alen Ostojić. (zagreb.hr / zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni