Delegacija Grada Prištine kod gradonačelnika

Delegacija Grada Prištine kod gradonačelnika

Posjet delegacije nastavak je razgovora o aktualnim projektima koji za svrhu imaju implementaciju zagrebačkih rješenja prometa u mirovanju te javnog prijevoza

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u utorak je primio delegaciju Grada Prištine predvođenu gradonačelnikom Shpendom Ahmetijem. Na sastanku u povijesnoj palači Dverce potvrđena je daljnja suradnja dvaju glavnih gradova, osobito na području kulture, a razgovaralo se i o projektima vezanima uz javni prijevoz te promet u mirovanju, kao i o regionalnoj suradnji.

Posjet kosovarske delegacije nastavak je razgovora o aktualnim projektima koji za svrhu imaju implementaciju zagrebačkih rješenja prometa u mirovanju, javnog prijevoza i sl., u prištinsku svakodnevicu.

Tim tragom, delegacija će u okviru dvodnevnog boravka u Zagrebu održati sastanke s predstavnicima Grada i Holdinga a obići će i Pametnu sobu Grada Zagreba, gdje će se upoznati s besplatnom web aplikacijom MojZagreb koja Zagrepčanima omogućuje jednostavnu internetsku prijavu nepravilnosti i komunalnih problema u gradu te zaprimanje povratnih informacija po pitanju njihove sanacije. Gosti će također razgledati zgradu Hitne pomoći u Heinzlovoj ulici i zagrebačku Arenu.

Nastavno na Sporazum o prijateljstvu i suradnji Zagreba i Prištine, potpisanom prije tri godine, ovime dva prijateljska grada jačaju gospodarske i kulturne veze te razmjenjuju iskustava u upravljanju gradovima. Tako je dogovorena i kulturna razmjena u nadolazećem vremenskom razdoblju u vidu koncertnih i kazališnih gostovanja, a poseban naglasak stavio se na moguću regionalnu suradnju koja bi za cilj imala zajedničke projekte financirane kroz fondove Europske unije. (zagreb.hr/zg-m)