Defibrilatori dosad postavljeni na više od 30 lokacija

Defibrilatori dosad postavljeni na više od 30 lokacija

U javnoj garaži na Kvaternikovome trgu, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić u četvrtak je prisustvovala predstavljanju projekta Defibrilatori u javnim garažama.

»Grad Zagreb započeo je 2012. godine s projektom Prevencija iznenadne srčane smrti primjenom automatskih vanjskih defibrilatora na području Grada Zagreba, a u okviru kojega je postavljeno više od 30 javnozdravstvenih defibrilatora te je više od 400 osoba educirano za njihovo korištenje«, rekla je zamjenica Majić. »Svaki život je važan, a u spašavanju života svaka minuta dragocjena«, istaknula je zamjenica te dodala da je podružnica Zagrebparking pridruživši se ovom projektu doprinijela povećanju razine sigurnosti naših sugrađana.

»Za sada smo postavili dva defibrilatora u javnim garažama, jedan se nalazi u garaži na Tuškancu i drugi je ovdje na Kvaternikovome trgu gdje je velika fluktuacija ljudi, a u planu nam je postaviti ih u svih osam javnih garaža«, rekla je voditeljica Zagrebparkinga Ana Preost. Istaknula je da će se nastaviti s educiranjem njihovih djelatnika, odnosno kontrolora kako bi mogli priskočiti u pomoć našim sugrađanima.

Dosad su defibrilatori postavljeni na tramvajskim okretištima, autobusnome terminalu Pothodnik, željezničkome i autobusnome kolodvoru, u Domu sportova, KD Vatroslava Lisinskog, Gradskoj ljekarni, na Trgu bana Jelačića, u Parku Bundek i SRC Jarun, zgradama Gradske uprave i Gradske skupštine te u većemu broju trgovačkih centara. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni