Davor Bernardić novi predsjednik Gradske skupštine

Davor Bernardić novi predsjednik Gradske skupštine

Bernardić je najavio da će Gradska skupština otvoriti ured za susrete zastupnika s građanima

Gradska skupština u četvrtak je razriješila dužnosti svog dosadašnjeg predsjednika SDP-ovca Borisa Šprema, koji je preuzeo dužnost predsjednika Hrvatskog sabora. Za novog je predsjednika Gradske skupštine izabran je Davor Bernardić, predsjednik zagrebačkog SDP-a i dosadašnji predsjednik Kluba zatupnika te stranke u Skupštini. U svom obraćanju gradskim zastupnicima Bernardić je naglasio kako ovo imenovanje za njega znači novu odgovornost te je najavio kako će svojim djelovanjem pokušati povećati učinkovitost rada učiniti Gradske skupštine te je više otvoriti prema građanima s kojima želi postići iskrenu suradnju. U tom smislu, Bernardić je već pozvao građane da daju primjedbe, prijedloge i sugestije, koje će nastojati riješiti, a najavio je i otvaranje ureda za susrete zastupnika s građanima.
Davor Bernardić je, inače i zastupnik Hrvatskog sabora te potpredsjednik saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije i član Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu. Rođen je 5. siječnja 1980. godine u Zagrebu gdje je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (PMF-u) diplomirao fiziku. Bio je dvostruki državni prvak i reprezentativac u fizici, a za vrijeme studija isticao se kao jedan od najboljih studenata. Po završetku studija postao je  znanstveni novak te asistent na PMF-u. Trenutačno pohađa poslijediplomski studij  iz financija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.
Na sjednici Skupštine, zastupnici su prihvatili razrješenja pojedinih zastupnika koji su otišli na nove dužnosti te su imenovali njihove zamjenike. Zastupnika Borisa Šprema naslijedio je Tin Pažur, Miranda Mrsića Dalibor Prevendar, Tomislava Sauchu Zdravko Žvorc, a Ivu Prpić Petar Kurečić (svi iz SDP). Za novog tajnika Gradske skupštine izabran je Dejan Subotić, zamijenivši Jadranku Blažević koja je otišla na mjesto zamjenice tajnika i tajnice plenarne sjednice Hrvatskog sabora.
Za trajanja aktualnog sata Marin Knezović (SDP) je postavio pitanje koliko je Grad Zagreb potrošio na organizaciju  skijaškog kupa na Sljemenu koštala Grad, zaključivši kako je riječ o prevelikom iznosu u odnosu na korisnost te investicije. Gradonačelnik Milan Bandić odgovorio mu je da Grad za utrku 4,5 milijuna kuna te da se taj novac „višestruko vraća“, jer građani mogu skijati na Sljemenu, dok svetski skijaški kup predstavlja nemjerljivu promidžba za Zagreb, ali i Hrvatsku. Zastupnika Knezovića je  pozvao da izvijesti nadležna tijela, ako dokaze o mogućim nezakonitostima vezanim uz financiranje kupa.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni