David M. Smith ponovno izabran izabran za ravnatelja IRB-a

David M. Smith ponovno izabran izabran za ravnatelja IRB-a

Na sjednici održanoj 18. veljače 2022. godine Upravno vijeće Instituta Ruđer Bošković (IRB) izabralo je dr. sc. Davida Matthewa Smitha za ravnatelja Instituta na novo mandatno razdoblje od četiri godine.

Upravno vijeće izabralo je dr. sc. Smitha nakon razmatranja pozitivnog mišljenja Natječajnog odbora i Znanstvenog vijeća, te ga imenovalo ravnateljem IRB-a na mandatno razdoblje od 2022. do 2026. godine.

Smithu je ovo drugi mandat u svojstva ravnatelja IRB-a.

»Prethodno četverogodišnje razdoblje tijekom kojeg je bio ravnatelj IRB-a obilježili su brojni globalni izazovi, ali i sjajni rezultati Instituta kao i sklapanje povijesnog ugovora za kapitalni infrastrukturni projekt Otvorene znanstveno-infrastrukturne platforme za inovativne primjene u gospodarstvu i društvu«, priopćili su iz IRB-a.

Dodaju kako je u ovom izazovnom razdoblju Institut dodatno učvrstio poziciju vodeće hrvatske institucije u smislu ugovaranja međunarodnih i domaćih projekata.

»Ovime mi je ukazana iznimna čast, te povjerena velika odgovornost u nastavka vođenja Instituta. Iza nas je jedno vrlo izazovno razdoblje koje su obilježili potresi i pandemija, ali i sjajni rezultati IRB-a«, kazao je Smith te dodao kako se nada da će Institut nastaviti nizati ove rezultate u nešto stabilnijim uvjetima.

»Fleksibilnost i prilagodba novim uvjetima rada bit će naša svakodnevica i u idućem razdoblju. Međutim, pandemija i potresi koju su nas zadesili tijekom zadnje dvije godine već su nas naučili kako se brzo i uspješno prilagoditi izazovima. Upravo su stabilnost, usklađivanje i napredak ključne točke moje vizije IRB-a, dok su najveća snaga Instituta njegovi zaposlenici«, dodao je. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni