David Bowie – britanski umjetnik godine

David Bowie – britanski umjetnik godine

Bowie, najstariji dobitnik Brit Awardsa u povijesti, u spomenutoj je kategoriji pobijedio svoje znatno mlađe konkurente Jakea Bugga, Toma Odella, Johna Newmana i Jamesa Blakea

David Bowie, slavni 67-godišnji glazbenik proglašen je najboljim britanskim umjetnikom na dodjeli britanskih glazbenih nagrada Brit Awards održanoj u srijedu 19. veljače u londonskoj dvorani O2, prenosi BBC.

Bowie nije bio osobno na dodjeli, nagradu je u njegovo ime preuzela slavna manekenka Kate Moss. Ona je pritom pročitala glazbenikovu izjavu u kojoj je naglasio da je nagrada sjajan završetak dana te pozvao Škote da na referendumu u rujnu odbace neovisnost od Velike Britanije.

Bowie, najstariji dobitnik Brit Awardsa u povijesti, u spomenutoj je kategoriji pobijedio svoje znatno mlađe konkurente Jakea Bugga, Toma Odella, Johna Newmana i Jamesa Blakea.

Pjevač je objavio album The Next Day nakon desetljeća stanke, a prethodni je put proglašen najboljim muškim umjetnikom na Brit Awardsu davne 1984. godine.

Nagradu Brit za najbolju skupinu i najbolji album dobili su slavni Arctic Monkeys. Najbolja britanska umjetnica je Ellie Goulding, a pop grupa One Direction nagrađena je za svoj globalni uspjeh, kao i za najbolji videospot na temelju glasova publike. Najboljim stranim izvođačima proglašeni su Novozelanđanka hrvatskog porijekla Lorde i Bruno Mars. (zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni