Darujmo ružičasti život

Darujmo ružičasti život

Kroz kampanju „Darujmo ružičasti život“ prikupljati će se sredstva za kupnju aparata za intraoperativno zračenje u organizaciji udruge Europa Donna Hrvatska. Tako će tvrtka Solger tijekom listopada za svaki prodani proizvod Skin i Nails and Hair donirati 10 kuna udruzi Europa Donna Hrvatska.

Višestruki svjetski rekorder u ronjenu na dah i ambasador tvrtke Solgar Goran Čolak jutros je simboličnim uronom u trajanju od minute i deset sekundi otvorio Ružičasti mjesec u sklopu kampanje „Darujmo ružičasti život“. Minuta i deset sekundi, koliko je trajao uron Čolaka, simbolizira 1 010 osoba koje su umrle od raka dojke u 2013. godini u Hrvatskoj.

Kroz kampanju „Darujmo ružičasti život“ prikupljati će se sredstva za kupnju aparata za intraoperativno zračenje u organizaciji udruge Europa Donna Hrvatska. Tako će tvrtka Solger tijekom listopada za svaki prodani proizvod Skin i Nails and Hair donirati 10 kuna udruzi Europa Donna Hrvatska. Osim toga 4. listopada će se se održati tradicionalna akcija Dan ružičaste vrpce. Tada će se na Trgu maršala Tita obilježiti Dan, a šetnjom do Cvjetnog trga dati će podrška onima koji boluju od raka dojke i obiteljima koji su zbog ove bolesti izgubile svoje najbliže.

„Već više od godine i pol dana raznim akcijama, manifestacijama i kampanjama prikupljamo sredstva za kupnju aparata za intraoperativno zračenje, koji bi olakšao i unaprijedio liječenje raka dojke“, naglasila je predsjednica Udruge Europa Donna Hrvatska Vesna Ramljak. Spomenutim aparatom umjesto 20 do 30 zračenja, koliko je uobičajeno prilikom liječenja, zračenje bi se smanjilo na jedanput i to u tijeku operacije, ako bolest nije jako uznapredovala.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni