Darinko Kosor odao počast Borisu Špremu

Darinko Kosor odao počast Borisu Špremu

Boris Šprem preminuo je 30. rujna 2012. Na čelu Gradske skupštine Grada Zagreba proveo je tri godine, od lokalnih izbora 2009. do siječnja 2011. godine, te se svojim odmjerenim ali i odlučnim stilom nametnuo gradskim zastupnicima

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor s potpredsjednicom Skupštine Vesnom Sudar i članovima Kabineta, danas je na drugu obljetnici smrti odao počast preminulom predsjedniku Hrvatskog sabora i bivšem predsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba Borisu Špremu.

Boris Šprem preminuo je 30. rujna 2012. Na čelu Gradske skupštine Grada Zagreba proveo je tri godine, od lokalnih izbora 2009. do siječnja 2011. godine, te se svojim odmjerenim ali i odlučnim stilom nametnuo gradskim zastupnicima i građanima Zagreba kao lider kojeg je krasila profesionalnost, skromnost, jednostavnost, dobronamjernost i srdačnost. To ga je otvoreno i plemenito srce vodilo kroz život, mudro prepoznajući i rješavajući različite gradske probleme.

»Boris je bio je čovjek kojemu se vjerovalo, snaga mu je bila u jednostavnosti, skromnosti i pristupačnosti. Uvijek je bio spreman za razgovor. Argumentima se borio za svoje stavove. Osoba koja je svojim doprinosom, radom i plemenitosti, dobroti i zauzetosti za ideale, kolege i suradnike, trajno upisana u naša sjećanja. Bio je izuzetna osoba i nikada nije izgubio osjećaj za čovjeka i pravdu. Uvijek je bio na strani slabijih, zbog čega je uživao nepodijeljen ugled i poštovanje svih onih s kojima je dolazio u kontakt«, navodi se u priopćenju Gradske skupštine u kojem se navodi da će Grad Zagreb uvijek čuvati spomen na Borisa Šprema. (zgm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni