Darinko Kosor – novi predsjednik Gradske skupštine

Darinko Kosor – novi predsjednik Gradske skupštine

Mandatno povjerenstvo na čelu s Antom Plazonićem (HDZ) verificiralo je mandate 51 članu Gradske skupštine. U Gradskoj skupštini osnovano je šest klubova: SDP-a, HDZ-a, Klub zastupnika Nezavisne liste Milana Bandića te tri zajednička kluba – HNS-a i HSU-a, zatim HSP-a dr. Ante Starčević i BUZ-a te HSLS-a i HSS-a

„Nadam se da će ovaj saziv biti bolji od prethodnoga, rekao je Kosor i dodao da Gradska skupština neće raditi na blokadama i osptrukcijama izvršne vlasti“, poručio je novoizabrani predsjednik

Darinko Kosor (HSLS), novi je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine, izabran većinom glasova gradskih zastupnika na današnjoj konstituirajućoj sjednici Skupštine. Kosor je izabran na prijedlog  Odbora za izbor i imenovanja (kojeg vodi Jelena Pavičić Vukičević) s 27 glasova za i 2 protiv.  Suzdržan je bio 21 zastupnik.

„Nadam se da će ovaj saziv biti bolji od prethodnoga, rekao je Kosor i dodao da Gradska skupština neće raditi na blokadama i osptrukcijama izvršne vlasti“, poručio je novoizabrani predsjednik.

Kosor vjeruje da će kvaliteta gradskih zastupnika novog saziva garantirati kvalitetu skupštinskih odluka i da će te odluke zastupnici donositi po svojoj savjesti, a on osobno će, kako je rekao, dužnost predsjednika Gradske skupštine obavljati profesionalno.

Na sjednici su potvrđeni mandati novim gradskim zastupnicima koji su položili i svečanu prisegu. Mandatno povjerenstvo na čelu s Antom Plazonićem (HDZ) verificiralo je mandate 51 članu Gradske skupštine. U Gradskoj skupštini osnovano je šest klubova: SDP-a, HDZ-a, Klub zastupnika Nezavisne liste Milana Bandića te tri zajednička kluba – HNS-a i HSU-a, zatim HSP-a dr. Ante Starčević i BUZ-a te HSLS-a i HSS-a.

Novi sastav Skupštine

U idućem četverogodišnjem mandatu u skupštinskim klupama sjedit će njih 17 s liste SDP-HNS-HSU-a, 17 s Bandićeve liste, 10 s liste koju vodi HDZ, a sedam s liste HSLS-HSS-a. Budući da neki izabrani gradski zastupnici već obnašaju dužnosti u Gradskoj upravi, dobit će zamjenu u skupštinskim klupama.

Na sjednici su izabrani su i predsjednici i članovi 18 radnih tijela.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prijateljski se rukovao s dosadašnjim predsjednikom Skupštine Davorom Bernardićem, koji mu je jedno vrijeme bio i protukandidat za gradonačelnika, Bernardić je, međutim, prokomentirao da je prijašnji saziv Gradske skupštine pod kontrolu stavljao najmoćnijeg čovjeka u državi – Milana Bandića.

Nezavisna lista Milana Bandića ima 17 gradskih zastupnika: Jelena Pavičić Vukičević, Ana Stavljenić-Rukavina, Sandra Perković, dr. Mirna Šitum, Davor Štern, akademkinja Vida Demarin, Sunčana Rupnik Blažeković, Marija Kalebota, Vlado Crkvenac, Dragica Nikolić, Katarina Tonković, Darko Katuša, Ratko Maričić, Ante Dodig, Mirsad Srebreniković, Bogdanka Srdić-Vulpe, Damir Jurinović.

SDP ima 12 zastupnika i to su Davor Bernardić, Martina Jović, Zvane Brumnić, dr. Damir Godec, Saša Molan, Tin Pažur, Silva Žele, Nenad Livun, Ćazim Kardašević, Dijana Pavičić Haniš, Marijan Pilaš, Dan Špicer.

HDZ će zastupati osam gradskih zastupnika: Andrija Mikulić, Margareta Mađerić, Ivan Ćelić, akademik Ivica Kostović, Zoran Piličić, Mario Župan, Dražen Bilokapić, Ante Plazonić.

Četiri su HSLS-ovca: Darinko Kosor, Alen Ostojić, Vjekoslav Jeleč, Miroslav Polovanec. Troje ih je iz HSU-a: Davorka Vukadin Samardžić, Grgo Jelinić i Vesna Sudar. (hina / zg-magazin)

Po dvojica su iz HNS-a Dragan Kovačević i Tomislav Stojak, a iz HSS-a Nenad Matić i Ivan Obad.

Jedan zastupnik je iz Bloka Umirovljenici zajedno Milivoj Špika, HSP-a dr. Ante Starčević Ivan Tepeš te nestranački gradski zastupnik Vladimir Ferdelji. (hina / zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni