Darinko Kosor dao ostavku na mjesto predsjednika Skupštine

Darinko Kosor dao ostavku na mjesto predsjednika Skupštine

Darinko Kosor je na konferenciji za novinare – utorak, 3. svibnja –  javnost obavijestio kako odlazi s mjesta predsjendika Gradske skupštine, rekavši između ostalog kako “sluša o najavama novih uhićenja.”

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor podnio je ostavku na mjesto predsjednika Skupštine grada Zagreba nakon dužeg razmišljanja, prema njegovim riječima, posljednji su mu događaji pomogli u odluci.

Kosor je istaknuo kako odlazi zbog milijunskih šteta koje su građanima nanijele odluke gradskih vlasti koje, tvrdi, nije mogao kontrolirati: tu su prvenstveno promjene GUP-a, nabavka automobila i nova uhićenja koja tek slijede.

“Raspitajte se koliko su Bandić i njegovi pročelnici potrošili na reprezentaciju i putne troškove” – dodao je Kosor u jasnom obračunu s gradonačelnikom Bandićem, koji je, zbog političkih prilika unutar Domoljubne koalicije, počeo još prije nekoliko dana. “Svaka štetna odluka koja se donese u gradu Zagrebu ima za posljedicu milijunske štete”, izjavio je Kosor za medije i dodao da je iscrpio sam sve mogućnosti svoga djelovanja te da odlazi s osmjehom.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je kako je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor ostavku trebao dati još prije tri mjeseca.

“Želim mu puno uspjeha. Trebao je to napraviti davno, trebao je to napraviti prije tri mjeseca”, konstatirao je gradonačelnik Bandić komentirajući Kosorovu neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Skupštine jer “više nije mogao kontrolirati donošenje štetnih odluka za građane i Grad u cjelini”.

Gradonačelnik nije htio komentirati Kosorove riječi koji je kao razloge ostavke naveo nedonošenje GUP-a, privođenje bivšeg pročelnika Zvonimira Šostara kao i posljednji natječaj za nabavu automobila.

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni