Dani Tjedna turskog filma u Kinu Europa

Dani Tjedna turskog filma u Kinu Europa

U kinu Europa jučer je započeo šesti po redu Tjedan turskog filma na kojem će do nedjelje publika uživati u programu. Zagrebačka publika imat će priliku pogledati trinaest besplatnih filmova.Program je prvo predstavila Andrea Berković, direktorica ovog projekta od samog njegovog početka. Goran Beus-Richemergh, predsjednik Hrvatsko-turske udruge prijateljstva pohvalio je u pozdravnom govoru ovogodišnji izbor filmova i organizaciju.

Festival je  je pred punom dvoranom svečano otvorila Günay Babadoğan Ertan, otpravnica poslova Veleposlanstva Republike Turske, ali i Nurullah Yavaş, ravnatelj Turskog kulturnog centra Yunus Emre u Zagrebu.

Nurullah Yavaş izjavio je kako je ponosan što se tijekom 5 godina družio sa Zagrepčanima i što ih vidi i na ovogodišnjem Tjednu turskog filma koji donosi izbor od 13 filmova. Pritom je nadodao:

Počeci turske kinematografije sežu više od 100 godina unazad, a mi smo nastojali povezati prošlost i današnjicu starim i novim filmovima iz turske kinematografije, kao točke objedinjavanja dviju kultura.

Inače, tjedan turskog filma organizira Hrvatsko-turska udruga prijateljstva  u suradnji s Yunus Emre Institutom. Na otvorenju gosti su mogli uživati u muškoj modnoj reviji pod zanimljivim nazivom “Moja bez… granična inspiracija”, dizajnera Marina Sovara i autora nakita Nine Hiveša.  Ljubitelji turske kinematografije moći će uživati u filmovima do nedjelje u kinu Europa, te kako napominju  organizatori ulaz je besplatan, te nisu potrebne ulaznice. (Zg.magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni