Dani tehničke ispravnosti vozila: Besplatno provjerite stanje automobila

Dani tehničke ispravnosti vozila: Besplatno provjerite stanje automobila

Hrvatski autokub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled vozila do 30. studenoga provode preventivno-sigurnosnu akciju Dani tehničke ispravnosti vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa.

U sklopu akcije bit će omogućen besplatni tehnički pregled svim vlasnicima vozila koji se sa svojim vozilima pojave u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u RH (osim onim vlasnicima čija su vozila u terminu redovnog tehničkog pregleda u tom razdoblju).

Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik te sigurnosti.

Prvih 15.000 vozača koji se odazovu akciji na poklon će dobiti pakiranje od 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila koja je prilagođena uporabi u zimskim uvjetima (otporna na smrzavanje do -25°C).

U sklopu akcije nema sankcioniranja vozača za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni