Dani tehničke ispravnosti vozila 2021.

Dani tehničke ispravnosti vozila 2021.

Besplatna provjera vozila u stanicama za tehnički pregled

Do 27. studenoga 2021. provodi se preventivno-sigurnosna akcija u sklopu koje će vozači besplatno u stanicama za tehničke preglede moći provjeriti tehničku ispravnost svog vozila.

Akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila“ provodit će se u svim stanicama za tehnički pregled vozila na području Hrvatske pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske. Provodi se u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske.

Akcijom se želi potaknuti vozače da pravovremeno preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija.

Cilj je isključivo preventivni, a pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se pojave na pregledu sa zamolbom da se njihovo vozilo pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost.

Iz zagrebačke policiju naglašavaju da besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled te su iz nje izuzeta vozila koja u razdoblju održavanja akcije imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

U sklopu ove akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni