Dani otvorenih vrata: Zajednički nastup četiriju udruga

Dani otvorenih vrata: Zajednički nastup četiriju udruga

U srijedu 12. lipnja, s početkom u 18 sati,  zainteresiranim građanima će se predstaviti Udruga „ZG“, Udruga prijatelja sisačko-moslavačke regije te Udruge Korekta i Atom, od kojih su prve tri registrirane u Zagrebu, a posljednja u Rijeci

U sklopu Dana otvorenih vrata udruga, u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, u Tribini grada Zagreba (Kaptol 27) zainteresiranim građanima, u srijedu 12. lipnja, s početkom u 18 sati,  zainteresiranim građanima će se predstaviti Udruga „ZG“, Udruga prijatelja sisačko-moslavačke regije te Udruge Korekta i Atom, od kojih su prve tri registrirane u Zagrebu, a posljednja u Rijeci. Cilj Dana otvorenih vrata udruga jest da se građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj. Skup su organizirale Udruga „ZG“ i Udruga prijatelja sisačko-moslavačke regije. Ovakva zajednička okupljanja ujedno su prilika za upoznavanje članova udruga i stvaranja pretpostavki za njihovu buduću suradnju i eventualne zajedničke projekte.

Na skupu će biti predstavljen i Radio Quirinus, koji u svojem programu promiče vrijednosti sisačko-moslavačke regije. Novinarska ekipa Radija Quirinusa tijekom javnog nastupa 12. lipnja u Zagrebu, izravno će se uključiti u svoj radio program.

Udrugu „ZG“ – za promicanje proizvodnih djelatnosti, turizma i samozapošljavanja predstavit će njezin predsjednik Boris Jagačić. Udruga izdaje internetsko glasilo ZG-magazin kojega upravo imate prilike čitati. U skladu s programom naše udruge, na ovom portalu se bavimo temama kojima želimo ukazati na značaj oživljavanja proizvodnih djelatnosti koje mogu najviše doprinijeti rješavanju problema nezaposlenosti, koja je postala rak-rana našega društva. Bavimo se i promicanjem domaćeg turizma, s naglaskom na lokalni turizam koji želimo što više osnažiti. Također, zainteresiranim građanima pružamo informacije o mogućnostima samozapošljavanja i državnim potporama koje u tu svrhu mogu ostvariti. Iako samozapošljavanje nije i ne može biti odgovor na ogromnu nezaposlenost,  ono je jedan od načina da se broj nezaposlenih barem u određenoj mjeri smanji.

Glazbeno – recitatorski dio

Cilj djelovanja “Udruge prijatelja sisačko-moslavačke regije” je promicanje vrijednosti sisačko-moslavačkog kraja. Govoreći o programu Udruge, njen predsjednik Krešimir Dukarić najavit će predviđene projekte kao primjerice: Festivale povijesti, projekt riječnog turizma, Festivale kulturne baštine, “Dane Stjepana Radića u sisačkoj Posavini”, Turnir najstarijeg nogometnog kluba u Hrvatskoj – a to je N.K. “Segesta” iz Siska, koji bi okupio najstarije hrvatske nogometne klubove, osnutak Muzeja riječnog prometa u Sisku i drugo.

Zbog jačanja korijena i i razvoja identiteta sisačko-moslavačkog kraja, stihove izvorne pjesme “Letovanić,Letovanić” govorit će prof. Nina Kušen Tomljanović. Nakon toga, istu pjesmu otpjevat će Lela Kaplowitz, jazz pjevačica s međunarodnom reputacijom.

kore_logoJasminka Filipas, osnivačica i predsjednica Udruge Korekta predstavit će projekte za samozapošljavanje socijalno isključenih osoba ili onih koji su u riziku da to postanu. Cilj tih projekata je poboljšanje života u zajednici.

logo_atom1ATOM je skraćeni naziv Udruge za promicanje umjetnosti, tradicije, optimizma i muzikalnosti, osnovane 2009. godine sa sjedištem u Rijeci. Osnovni sadržaj Udruge je promicanje  umjetnosti u svim svojim oblicima; kroz organizaciju glazbenih kulturnih večeri, kazališnih predstava, izložbi, multimedijalnih prezentacija i manifestacija za djecu i odrasle, kroz  promicanje hrvatske tradicijske baštine i tradicija drugih zemalja i kultura svijeta te promicanje  muzikalnosti kroz edukativne programe, radionice, škole i seminare. Jedan od projekata ove udruge su i putujuće glazbene radionice -“Jazz na kotačima”. Riječ je o modernom dvojezični edukacijskom programu kojom se promovira jazz glazba. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni