Dani otvorenih vrata zagrebačkih centara za kulturu

Dani otvorenih vrata zagrebačkih centara za kulturu

Tijekom deset dana bit će organizirane prezentacije likovnih programa, lutkarskih, plesnih, dramskih i kreativnih radionica, a u centrima će se održati izložbe, etno i folklorni programi, filmske projekcije te koncerti i predstave. Svi programi su besplatni

“Elitno i trivijalno” – naslov je koncerta Ratka Vojteka koji će se održati u četvrtak, 11. rujna u 20 sati u Galeriji Centra za kulturu Novi Zagreb, a kojim započinje ovogodišnja manifestacija Vrata širom otvorena. Naime, zagrebački centri za kulturu okupljeni u projekt KvARTura ove godine organiziraju Dane otvorenih vrata, a koji će se u svakom od 13 centara održati u razdoblju od 11. do 21. rujna. U sklopu manifestacije nazvane Vrata širom otvorena svaki centar predstavit će programe koje nudi.

Tijekom deset dana bit će organizirane prezentacije likovnih programa, lutkarskih, plesnih, dramskih i kreativnih radionica, a u centrima će se održati izložbe, etno i folklorni programi, filmske projekcije te koncerti i predstave. Svi programi su besplatni.

Tijekom prvog vikenda program je organiziran u Narodnom sveučilištu Dubrava, Narodnom sveučilištu Sesvete, Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad i KIC-u koji će se predstaviti programom – Zagreb, volim te! / Festival tijela u gradu. Prvo izdanje Festivala Zagreb, volim te!, koji nadahnut istoimenim performansom Tomislava Gotovca, problematizira položaj tijela u javnom prostoru, održat će se na nekoliko lokacija u gradu. Na otvorenu probu predstave Kralj Gordogan, a koja će se održati 12. rujna s početkom u 20 sati pozivaju iz NS Dubrava, dok su svi ljubitelji origami art radionica na istu lokaciju pozvani u subotu 13. rujna.

NS Sesvete 13. rujna organizira brojne glazbene radionice, a program počinju već u 9.30 i to koncertom Mali Sesvećani. Kreativne radionice, tečaj plesa, crtanja i slikanja održat će se istoga datumu i u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad.

kvartura-djeca

Ova manifestacije samo je jedan od programa kvARTure, a riječ je o pojektnom umrežavanju koje su zagrebački centri za kulturu započeli 2012. Svaki centar nositelj je jednog programa, a umrežavanjem se određeni program odvija u centru nositelju programa ali i u svim ostalim centrima koji su dio kvARTure.

Ispreplitanjem raznolikih programa na više lokacija kvARTura okuplja, povezuje i potiče na međusobnu suradnju velik broj udruga, umjetnika, aktivista, studenata i samostalnih istraživača, a građanima pruža mogućnost sudjelovanja u nizu raznovrsnih i besplatnih sadržaja.

Detaljan program može se pronaći na web stranicama centara:

NARODNO SVEUČILIŠTE DUBRAVA: http://www.ns-dubrava.hr/

NARODNO SVEUČILIŠTE SESVETE: http://www.ns-sesvete.hr/

CENTAR ZA KULTURU I OBRAZOVANJE SUSEDGRAD: http://www.czkio-susedgrad.hr/

CENTAR ZA LIKOVNI ODGOJ: http://www.likovni-centar.htnet.hr/

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ZAGREB – CENTAR ZA KULTURU: http://www.pou.hr/hr/index.php/kultura.html

CENTAR ZA KULTURU TREŠNJEVKA: http://www.cekate.hr/

CENTAR ZA KULTURU I INFORMACIJE MAKSIMIR: http://www.mojmaksimir.com/

KULTURNI CENTAR TRAVNO: www.kuctravno.hr/hr/

KULTURNI CENTAR PEŠČENICA: http://www.kcp.hr/

CENTAR ZA KULTURU I FILM AUGUSTA CESARCA: http://www.centarcesarec.hr/

CENTAR MLADIH RIBNJAK: http://www.cmr.hr/

CENTAR ZA KULTURU NOVI ZAGREB: http://www.czk-novi-zagreb.hr/

KULTURNO INFORMATIVNI CENTAR: http://www.kic.hr/

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni