Dani otvorenih vrata u Udruzi slijepih Zagreb

Dani otvorenih vrata u Udruzi slijepih Zagreb

O tome kako slijepi sugrađani mogu „gledati“ televizijski program uz pomoć zvučnog opisa scena Zagrepčani će doznati u 16 sati na radionici „I slijepe i gluhe osobe imaju pravo gledati televiziju“

Udruga slijepih Zagreb organizira „Dane otvorenih vrata“ koji će se održati u četvrtak i petak, 5. i 6. lipnja u Draškovićevoj 80/III . Zagrepčani će se tako moći upoznati sa životom slijepih osoba i problemima na koje nailaze u svakodnevnom životu. U četvrtak 5. lipnja od 10 sati u sklopu tečaja svakodnevnih vještina organizirat će se radionice „Kuhajmo sa slijepima“ gdje će posjetitelji moći vidjeti kako slijepe osobe pripremaju objede. Od 13 sati uprizorit će se radionica filcanja vune „Ruke koje stvaraju“ i istodobno izložba radova korisnika kreativnih događanja u udruzi.

O tome kako slijepi sugrađani mogu „gledati“ televizijski program uz pomoć zvučnog opisa scena Zagrepčani će doznati u 16 sati na radionici „I slijepe i gluhe osobe imaju pravo gledati televiziju“. Predstavit će se i projekt „Kad slijepi i gluhi rade zajedno onda svi razumiju“ kojeg je financijski podržala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. U petak 6. lipnja u 10 sati prikazat će se način na koji slijepi koriste kućanske i druge osjetljive uređaje pod nazivom „Slijepi i uređaji osjetljivi na dodir“. Od 13 sati Zagrepčani će u uprizorenoj radionici „Kako voditi slijepu osobu i demonstracija kretanja slijepih, moći naučiti kako voditi osobu koja ne vidi i pri kretanju treba tuđu pomoć. (S. K.)

 

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni