Dani otvorenih podruma Zelinske i Plešivičke vinske ceste

U zagrebačkoj vinoteci Miva u ponedjeljak je održana promocija i otvaranje prve boce robne marke vina Zagrebačke županije „Kraljevina Zelina“- berba 2011.

 Ovogodišnju markicu robne marke vina Zagrebačke županije zaslužile su „Kraljevine“ tri proizvođača i to: Jarec- Kure, Puhelek –Purek i Željko Kos. Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić podsjetio je kako je Zagrebačka županija još 1999. godine, prva u Hrvatskoj započela s brendiranjem visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda. Uz Kraljevinu Zelinu županija ima još 10 robnih marki.

Na promociji je predstavljena i manifestacija Dani otvorenih podruma Zelinske i Plešivičke vinske ceste koja se ove godine održava od 16. do 27. svibnja.

 Manifestacija se drugu godinu za redom održava u povodu Svjetskog dana vina, a cilj joj je upoznati posjetitelje sa svekolikom eno-gastronomskom ponudom zelinskih i plešivičkih vinara.

Podrumi na zelinskim vinskim cestama od 16. do 20. svibnja biti će otvoreni od 11-21 sat ili po potrebi duže. Svi dobrodošli gosti moći će besplatno kušati vina svakog vinara, ali i po želji ostati uživati u lijepo uređenim kušaonicama uz promotivne cijene vina. Također, kod pojedinih vinara osmišljeni su i prigodni programi poput renesansne gozbe, večeri poezije s Adamom Končićem, promocijom Viteške kraljevine itd. Finale događanja na Zelinskoj vinskoj cesti bit će međunarodni viteški turnir u Sv. Heleni koji se održava 19. i 20. svibnja.

Nakon Zeline cijeli program seli se na Plešivicu i to od 23. do 27. svibnja. U petak 25. svibnja u kongresnom centru Princess u Jastrebarskom održat će se Vinske igre i Vinski Bal.

„Pozivam sve ljubitelja vina da se tijekom ovog i idućeg tjedna upute prema našim vinskim cestama i iz prve ruke se uvjere u gostoljubivost zelinskih i plešivičkih vinara“ – rekao je župan Kožić.

Sve detalje o manifestaciji OTVORENI DANI ZELINSKE I PLEŠIVIČKE VINSKE CESTE dostupne su na web stranici www.vinskeceste.hr.

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni