Dani kvarta Prečko

Dani kvarta Prečko

Prije Prečkog, na redu je Dan Vijeća mjesnog odbora Antun Mihanović. Ispred VMO građani će imati priliku gledati kazališnu predstavu, sudjelovati u radionicama i igraonicama te uživati u malom ZOO-u, nastupima zborova, orkestara, plesnih sastava i plesu na otvorenom

Centar za kulturu Trešnjevka je, unatoč svojim sociokulturnim, razvojnim ili međunarodnim aktivnostima, prije svega kvartovski centar, duboko ukorijenjen u lokalnu zajednicu. Kako Trešnjevka broji oko 150 000 stanovnika, prije 10 godina ukazala se potreba da se dio aktivnosti Centra izmjesti u CeKaTe Prečko, na adresu Prečko 2a, gdje je smješteno i Vijeće mjesnog odbora Prečko.

Stoga će se proslavi 35. rođendana CeKaTe-a, u sklopu koje će se organizirati 35 događanja besplatnih za javnost kao treće od njih pridružiti još jedna obljetnica, obilježavanje 10 godina CeKaTe-a Prečko na Danima kvARTa Prečko, u subotu 11. i 18. lipnja.

U subotu, 11. lipnja, izložbom Naših 10 predstavit će se projekti nastali tijekom desetogodišnje povijesti CeKaTe-a Prečko, a tijekom cijelodnevnog programa, uz kvartovski kulturno-umjetnički program, predstavit će se suradnici Centra, partnerske udruge te škole i vrtići iz Prečkog.

Drugi Dan kvARTa Prečko (18. lipnja) rezerviran je za glazbeni program. Na poznatoj Kocki u Prečkom nastupiti će rock grupe Pardon, Whatever bend, Renato Metessi i Zvijezde te gosti iznenađenja.

Ovakvim programima CeKaTe želi istaknuti kako je kvart mjesto najbliže suradnje građana te javnih institucija i tijela. Stoga se već godinama po Trešnjevačkim kvartovima organiziraju njihovi Dani u suradnji s Vijećima gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Prije Prečkog, prvi je na redu ipak Dan Vijeća mjesnog odbora Antun Mihanović. Ispred VMO građani će imati priliku gledati kazališnu predstavu, sudjelovati u radionicama i igraonicama, te uživati u malom zoo, nastupima zborova, orkestara, plesnih sastava, predstavljanju škola i vrtića, udruga i klubova te plesu na otvorenom. Bit će to i prilika za upoznati se s radom Vijeća mjesnog odbora, postaviti pitanja te predložiti male komunalne akcije za unaprijeđenje kvalitete života u kvARTu jer će na tribini kvARTovski razgovori sudjelovati Vijećnici te predstavnici CeKaTe-a.

Upoznajte susjede i lokalne umjetnike, pobrinite se da vam kvart bude po mjeri!

Više informacija o programima možete dobiti ovdje. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni