“Dani kruha” u Tehničkom muzeju

“Dani kruha” u Tehničkom muzeju

Tehnički muzej u Zagrebu organizira edukativnu akciju Dani kruha, namijenjenu djeci predškolske i niže osnovnoškolske dobi, u trajanju od 29. rujna do 30. listopada 2015.

Akcija Dani kruha održava se od utorka do petka od 9 do 15 sati, subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati, u trajanju oko 90 minuta. Cijena ulaznice je 15 kuna, što uključuje stručno vodstvo i materijal za radionicu. Sudjelovanje u akciji Dani kruha ne uključuje obilazak i stručna vodstva po stalnom postavu Tehničkog muzeja.

Kruh ubrajamo među najstarije pripremanu hranu, a povijest kruha na neki način je i povijest civilizacije jer je kultiviranje žitarica omogućilo prijelaz iz lovačkog i nomadskog stila života ka poljoprivredi i formiranju naselja.

Kroz akciju, posjetitelji će  proći povijesni put od nekoliko tisuća godina te upoznati razvoj alata i sprava za obradu zemlje, sijanje žitarica, razvoj mlinova za preradu žitarica u brašno i na kraju pretvaranje brašna u tijesto iz kojeg pečenjem nastaje kruh. Kroz interaktivni pristup posjetitelji imaju priliku aktivno sudjelovati u akciji, posijati pšenicu, na ručnom žrvnju samljeti pšenicu i zamijesiti tijesto za kruh. Svi posjetitelji će kao uspomenu dobiti vrećicu s pšenicom.

Za sudjelovanje školskih i predškolskih skupina obavezna je prethodna telefonska najava, kako bi se osiguralo stručno vodstvo. Grupe mogu biti do 30 osoba.

Termini tijekom tjedna:

1. termin: 9 – 10.30 sati

2. termin: 10 – 11.30 sati

3. termin: 11 – 12.30 sati

4. termin: 13 – 14.30 sati

Vikendom je akcija namijenjena isključivo pojedinačnom posjetu građanstva. Za pojedinačni posjet može se slobodno doći, bez prethodne najave.

Termini subotom i nedjeljom

1. termin: 9 – 10.30 sati

2. termin: 11 – 12.30 sati

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni