Dani Konfucijevog instituta, Japan u Mimari i Afrika u mom srcu

Dani Konfucijevog instituta, Japan u Mimari i Afrika u mom srcu

Vikend događanja u Zagrebu i okolici

Subota, 30. rujna

ZAGREB

13. Dani Konfuncijevog instituta

Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu poziva na proslavu 13. Dana Konfucijeva instituta u subotu, 30. rujna. Tom će se prigodom na Europskom trgu održati cjelodnevni kulturno-obrazovni program za sve uzraste. Likovne radionice, radionica kineskog papercuta, radionice kineske kaligrafije, demonstracija tradicionalnog kineskog slikarstva, kineska ceremonija čaja, prezentacija borilačkih vještina, igraonica kineske društvene igre weiqi, demonstracija taijija… i prilika da osvojite neku od nagrada u kineskom kutku znanja.

Prijava na radionice nije potrebna. Što se tiče rasporeda aktivnosti podijeljen je na kutak za najmlađe, kada u 10:00 do 11:00 sati započinje igraonica Weiqija, iza toga slijedi Kineski papercut od 13:00 do 13:45 sati.

Izrada kineskih lampiona 14:00 – 14:45 sati izrada kineskih zmajeva 15:00 – 15:45 sati izrada kineskih šeširića 16:00 – 16:45 sati igraonica Weiqija. Paralelno sa aktivnostima za najmlađe, u Konfucijevom institutu je u isto vrijeme kutak za odrasle. Od 10:00 do 11:00 sati započinje radionica kineske kaligrafije 11:15 – 12:15 sati. Iza nje slijedi radionica tradicionalnog kineskog slikarstva Dok predzadnja radionica započinje u 12:30 i traje do 13:30 sati, te je to vrijeme rezervirano za demonstraciju i radionicu borilačke vještine Yongchun 15:00 – 13:30 sati Demonstracija i radionica Taijija.

Dani Japana u Mimari

I ove godine Veleposlanstvo Japana organizira Dan Japana, koji će se ove godine održati u subotu 30. rujna, u Zagrebu u i ispred Muzeja Mimara. U sklopu demonstracije japanskih vještina od 14:30 – 15:30 Kyudo društvo Zagreb će demonstrirati vještinu kyuda. Dođite i pogledajte demonstraciju tradicionalnog japanskog streličarstva i osobno doživite čaroliju japanske vještine.

Afrika u mom srcu

U subotu 30. rujna započinje manifestacija Afrika u mom srcu u organizaciji Hrvatsko-afričkog društva. Manifestacija započinje u 11:00 sa Bojanjem lica na Britanskom trgu. Tri sata kasnije odnosno u 14:00 sati karnevalska povorka – povorka kreće sa Britanskog trga, Ilicom, Praškom i završava na trgu Nikole Šubića Zrinskog. Trajanje povorke je 2,5 sata. U 16:30 Početak partya u Parku Zrinjevac Choir name: “Gospel zbor Sunce”.

Noćna vožnja biciklima

Pridruži se Noćnoj vožnji bicikla u subotu 30. 9. s početkom oko 19:30 sati kod Granita koji pamti, poznatiji kao (masonska) Piramida, na Sveučilišnoj livadi odnosno gradskim fontanama ispred NSK-a te u 20:00h kreni sa svima nama u još jednu Noćnu vožnju biciklima!

Zajedno ćete se sa organizatorima voziti zagrebačkim ulicama i biciklističkim stazama pridržavajući se svih pravila propisanih zakonom. Baš kao kad i sam ideš bicikilom do grada, škole, faksa ili posla. Rutu ćemo objaviti kroz par dana na ovom facebook događaju, a konačni cilj je Jarun. 

Organizatori podsjećaju te da je obavezno imati prednje bijelo i stražnje crveno svijetlo pošto se vozimo u sumrak i po noći. Rotirka na kacigi, božične žaruljice na biciklu, reflektori, reflektirajući prsluk i tome slično su plus! Tri plusa i dobiš 5! 😀

Nakon vožnje koja će završiti na Jarunu predviđeno je druženje uz piće i dobro društvo. Predlažu da uzmete dekicu pa da možeš sjesti bilo gdje, a ne da sa pićem u ruci na kraju završiš u potrazi za mjestom.

Organizatori napominju kako je vožnja je na vlastitu odgovorinost te vas mole na oprez kako ne bi ugrozili svoju te sigurnost osoba u vašoj blizini!!

VELIKA GORICA

Rođendan Recikliranog imanja i udruge ZMAG

U subotu 30. rujna 2017. Recikirano imanje Zmag slavi 18 godina Recikliranog imanja i 15 godina rada Udruge ZMAG. Program je cjelodnevni i želja je organizatori da dođu svi njihovi prijatelji, poznanici, korisnici, podržavatelji...

 

Nedjelja, 1. listopada

ZAGREB

Dan otvorenog trga

Hrvatsko narodno kazalište poziva Vas na Dan otvorenog trga koji i ove godine za Vas organiziraju Grad Zagreb, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Muzej za umjetnost i obrt, Muzička akademija i Hrvatski školski muzej. Program započinje u 10 sati, sa Tajnom povijesti kazališta, dok se program završava istom točkom u 13 sati. Ulaz je besplatan.

ZAPREŠIĆ

4. Jelačićeva Biciklijada

Biciklistički klub Bumbar i ove godine organizira Jelačićevu Biciklijada. Ove godine po redu je četvrta, a kako kažu organizatori su se odlučili za malo drugačiji format biciklijade – 41 km asfalta, 4 brega i 500 m visinske razlike. Ruta spaja povijesne znamenitosti, prirodu i grad, a završava u centru Zaprešića u Gradskoj kavani. Kotizacija iznosi 10 kuna. Prijave i plaćanje kotizacija su na dan biciklijade, 1.10.2016. od 8:30 do 9:45 sati na prakiralištu Novih dvora.

Osobe mlađe od 18 godina ne plaćaju kotizaciju. Za sve sudionike osigurana je okrjepa (voda i banane) nakon 15 km i topli obrok na cilju te prateća vozila i redare na samoj ruti.

Svi sudionici biciklijade voze na vlastitu odgovornost i odgovorni su za štetu nanesenu sebi ili drugim osobama. Kaciga je obavezna za sve sudionike bez obzira na dob! Mlađi od 16 godina mogu sudjelovati isključivo u pratnji odrasle osobe.

Biciklijada se odvija u normalnom prometu te su svi sudionici dužni pridržavati se prometnih pravila. Zbog strmih uspona i same dužine, ruta je tehnički zahtjevnija te nije namjenjena obiteljima sa malom djecom i djeci. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni