Dani Knežije 2015.

Dani Knežije 2015.

Organizatori su osmislili i likovnu radionicu kao prezentaciju ovog živopisnog kvarta, na kojoj će se predstaviti slikari, članovi udruge likovnih umjetnika Fortuna – ART

U organizaciji Mjesnog odbora Knežija, u subotu 10. listopada 2015. organizira se manifestacija Dani Knežije u Parku kod MZ Knežija, Albaharijeva 2, koja će stanovnicima Knežije i simpatizerima ovog kvarta ponuditi bogat program.

Bit će tu organizirane kazališne predstave, radionice i igraonice za najmlađe, pozvani su zborovi, orkestri i bendovi te bogat sportski program za najmlađe i odrasle.

Organizatori su osmislili i likovnu radionicu kao prezentaciju ovog živopisnog kvarta, na kojoj će se predstaviti slikari, članovi udruge likovnih umjetnika Fortuna – ART.

U povodu Dana Knežije u prijepodnevnom programu, u vremenu od 10 – 13 sati, desetak autora, članova Fortune – ART slikat će u tehnikama ulje na platnu i akriliku. Kao iznenađenje manifestacije izložit će desetak akvareliranih grafika Ivana Lackovića Croate, jednog od najpoznatijih slikara s Trešnjevke i po jedan rad autora koji sudjeluju na manifestaciji.

Manifestaciji su se odazvali slikari s Knežije Damir Medvešek, akademski slikar, glavni scenograf u HNK i profesor s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Darko Polančec, profesionalni slikar i crtač, Marko Cinotti, profesor likovne kulture, poznata akvarelistica Anita Krolo, te odlični slikari Karolina Utović, Dragica Križan, Nevenka Vlašić, Ljiljana Smontara, Nebojša Nikić i doajen Udruge Fortuna – ART, slikar Milan Dragija.

U udruzi Fortuna-ART nadaju se da će sugrađani biti zadovoljni radom umjetnika, članova Fortune-ART, a ovdje mogu izabrati i neku sliku za svoj dom.

Građani koji 10. listopada dođu na Knežiju moći će uživati u cjelodnevnim atraktivnim događanjima za male i velike. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni