Dani hrvatskih tržnica

Dani hrvatskih tržnica

Manifestacija “Dani hrvatskih tržnica” je zanimljivo gurmansko događanje koje će se održati na središnjem zagrebačkom trgu u subotu 15. listopada od 9.00 do 17.00 sati.

Sedamdesetak poljoprivrednih proizvođača, uglavnom obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, predstavit će svoje proizvode. U bogatoj ponudi bit će ponuđeno slavonsko voće i povrće, domaći med, dalmatinski i slavonski sirevi, suhomesnate delicije, varaždinsko kiselo zelje, domaće ulje, maslinovo i bučino, domaća vina i likeri. Moći će se kušati soparnik iz poljičkog kraja…

Na “Danu hrvatskih tržnica”, građani Zagreba će moći  i ovom prilikom vidjeti pravi licitar, upoznati se s novim-starim zanatskim proizvodima te isprobati tradicionalne ljekovite i kozmetičke pripravke.

Visoka pokroviteljica manifestacije je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Organizator je Udruga hrvatskih tržnica. Iz Udruge pozivaju sve ljubitelje hrvatske gurmanske baštine da im se pridruže na Trgu bana Jelačića te da podrže mala hrvatska obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

(Zg-magazin)