Dani hrane i tradicijskih proizvoda 2016.

Dani hrane i tradicijskih proizvoda 2016.

Manifestacija „Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba“ održat će se 8. i 9. listopada od 9 do 19 sati u Boćarskom domu na zagrebačkom Prisavlju.

Riječ je o sajmu izložbeno-prodajnog karaktera koji se održava četrnaestu godinu zaredom. Na sajmu će izlagati 90 proizvođača hrane i tradicijskih proizvoda. Najavljeno je da će posjetitelji uz degustaciju ponuđenih proizvoda moći kupiti po primjerenim cijenama voće, povrće, kolače, med, sireve i druge proizvode.

Svi posjetitelji koji donesu kupon Zagrebačke županije za ovu manifestaciju, Županija je osigurala poklone – proizvode s oznakom kvalitete Zagrebačke županije.

Za ugodnu atmosferu i dobru zabavu “zadužen” je KUD Čiče koji nastupa na otovrenju sajma. Uz svirku, KUD Čiče će predstaviti rukotvorine, odjeću i torbe, koje su nastale u sklopu projekta „Od lana haljina tkana“. Tim se projektom želi sačuvati tradiciju uzgoja lana, njegove prerade, predenja i tkanja na tkalačkom stanu sve do konačne upotrebe.

Nadalje, bit će predstavljen i projekt vezan uz zaštitu tradicijskog kolača Vrbovečka pera.

“Dane hrane i tradicijskih proizvoda” otvorit će zagrebački župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u subotu, 8. listopada s početkom u 10.00 sati.

Ulaz na sajam je slobodan.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni