Dani Beča u Zagrebu

Dani Beča u Zagrebu

U povodu održavanja manifestacije Dani Beča u Zagrebu, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević primila je u utorak u zgradi Gradske uprave delegaciju iz Beča.

U Zagrebu će se, naime, od 28. do 30. studenoga, u organizaciji Grada Zagreba, Grada Beča i poduzeća Eurocomm-PR Zagreb održati Dani Beča.

Ta će manifestacija donijeti dašak bečkog adventa, ali i inovativne gradske projekte koji su zaslužni da je Beč ove godine, osmi put zaredom proglašen gradom s najvišom kvalitetom življenja na svijetu.

Otvorenje Dana Beča predviđeno je 28. studenoga u 19,00 sati na Trgu bana Jelačića glazbenim iznenađenjem, dok je središnji dio manifestacije dvodnevna konferencija na kojoj će stručnjaci oba grada raspravljati o inovativnim projektima na temu zaštite okoliša, integracije, mobilnosti i pametnih gradova.

Prvi dan konferencije raspravljat će se o temama: planiranje grada i pametni grad, energetska sanacija zgrada pod spomeničkom zaštitom, razvojne tvrtke, urbana mobilnost te turizam u doba ekonomije dijeljenja. Drugog dana konferencije teme će biti: PR mjere u području zaštite okoliša i integracija izbjeglica. Ulaz na konferencije, koje se održavaju u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, je slobodan. (registracija za konferenciju i popratne radionice na https://danibeca.paideia-events.com).

 Zadnjeg dana manifestacije održat će se i dodjela nagrada Red Carpet Award gdje će biti predstavljeni radovi mladih umjetnika koje je 2017. nagradilo Udruženje za promicanje mladih umjetnika iz Beča.

 Na sastanak sa zamjenicom Pavičić Vukičević stigli su Marcin Kotlowski i Markus Pöllhuber, direktori Eurocomm-PR (podružnice bečkog komunalnog poduzeća), Natascha Borozan, prokurist Eurocomm-PR te Doris Hemrich, eventmanager iz Eurocomma-PR i Domagoj Mičić, direktor Eurocomm-PR Zagreb. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni