Dani astrologije, filcanje životinja, regata na Jarunu

Dani astrologije, filcanje životinja, regata na Jarunu

11.11.

ZAGREB

Predstavljanje  Dubrovačkog zimskog festivala na Cvjetnom Trgu

U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, s ciljem predstavljanja ovogodišnjeg Dubrovačkog zimskog festivala, u subotu 11. studenog 2017., od 10:30 do 12:30 sati, na Cvjetnom trgu u Zagrebu, dubrovačka Klapa Kaše zapjevat će tradicionalnu Dubrovačku kolendu, kao i ostale kolende i božićne pjesme dubrovačkog kraja, uz dubrovačke slastice i prikle.

Dođite i zapjevajte Dubrovačku kolendu s nama!

9.Dani astrologije

Dani astrologije su jednodnevni event u organizaciji Udruge astrologa Hrvatske na kojem održavamo šest predavanja šestero poznatih astrologa. 9. Dani astrologije će se održati u subotu 11. studenog 2017., u hotelu Arcotel, sa početkom u 9:30 sati Tema 9. Dana astrologije je “Raznolikosti astrologije”.

Na 9. Danima astrologije gost nam je Karin Baloh Martić iz Rijeke, a predavanja će održati i Igor Ognjenović, Adrianna Jadranka Perić, Krešimir Rajki, Slaven Slobodnjak i Amika Tomčić. Detalji su na službenoj stranici Udruge astrologa Hrvatske .

Radionica – filcanje životinja

Etnografski muzej vas poziva  da se pridružite na posljednjoj radionici filcanja uz izložbu ”O životinjama i ljudima” pod vodstvom njihove suradnice Anamarije Lenard. Ovaj put izrađivat će se mace i peseke od filcane vune. Filcanje je tehnika kojom se od sirove češljane vune mehaničkim i toplinskim djelovanjem dobiva čvrsti puni oblik – gust i neraskidiv materijal filc. Radionica je namijenjena svima starijima od 6 godina. Cijena dječje ulaznice iznosi 5kn, odrasle 25 kn, a obiteljske (roditelji + djeca) 40kn. Sav potreban materijal je osiguran.
Dolazak na radionicu potrebno je najaviti na edukacija@emz.hr.

 IVANIĆ GRAD

Smotra muških pjevačkih skupina

I ove godine KUD “Ogranak seljačke sloge” Posavski Bregi u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem i Gradom Ivanić-Gradom te pokroviteljstvom Zagrebačke županije i Ministarstva kulture organizira 16. Smotru muških pjevačkih skupina Hrvatske. Smotra će se održati u subotu 11.studenog u Maloj sali Pučkog otvorenog učilišta Ivanić Grad u 19 sati. Cilj smotre je sačuvati od zaborava muško tradicijsko pjevanje koje se na žalost sve rjeđe može čuti.

12.11

ZAGREB

Tradicionalna regata veterana optimista

Tradicionalna regata veterana optimista održat će se u nedjelju 12.11. 2017 na Jarunu. Jedriličarski Klub Sveti Nikola javlja kako je Okupljanje u 9:30 sati

Buried Clothes u Podrumu 65 Vol.3

Treći Vintage Buried Clothes sajam je pred vratima & “just around the corner”! Iskopano blago i ove nedjelje seli u dvorište Ilice 65, podrum Razzmatazz-a.Radno vrijeme od 11 do 20 sati.
Jedan od skrivenih dragulja Ilice, koji želite otkriti, pretvaramo u šareni dnevni boravak pun unikatnih komada za nadolazeću sezonu.
Prominglajte sajmom antikviteta na Britancu, pređite cestu i već ste u dvorištu 65. (Zg-magazin)