Danas u prodaju idu dvije zgrade Kamenskog!

Danas u prodaju idu dvije zgrade Kamenskog!

Bivša radnica te nekad poznate tekstilne tvrtke Danica Radošević uvjerena je da se snižavanjem vrijednosti nekretnina Kamenskog nekomu znatno pogoduje, a sve na štetu radnika koji su zadnji u redu za naplatu iz stečajnog postupka

Dvije atraktivne zgrade nekadašnje tekstilne tvornice Kamensko u zagrebačkoj Reljkovićevoj ulici naći će se danas na ročištu za prodaju. Objekti se prodaju usmenom javnom dražbom, a početna cijena je nešto niža od prijašnje procjene sudskih vještaka te iznosi 73,4 milijuna kuna. Naime, posljednja procjena vještaka za nekretnine Kamenskog iznosila je 93 milijuna kuna. Iznos od prodaje trebao bi ući u stečajnu masu iz koje će napokon biti isplaćene radnice Kamenskog. Trgovački sud u Zagrebu po stečajnom sucu Nadi Kraljić objavio je zaključak o prodaji, a ročište za prodaju održat će se pred stečajnim sucem u prostorijama Trgovačkog suda u Zagrebu u danas u 10 sati.

Obavijest o prodaji zgrade Kamenskog nalazi se na oglasnoj ploči trgovačkog suda, a gotovo nitko iz Kamenskog niti ne zna da su nekretnine tvornice na bubnju

kamensko-reljkovicevaProdaja se odvija potiho i daleko od očiju javnosti, a još uvijek nema odgovora na pitanje tko je odgovoran za uništenje ove nekada uspješne tvornice.

Bivša radnica te nekad poznate tekstilne tvrtke Danica Radošević uvjerena je da se snižavanjem vrijednosti nekretnina Kamenskog nekomu znatno pogoduje, a sve na štetu radnika koji su zadnji u redu za naplatu iz stečajnog postupka. Stečajni upravitelj Zdravko Mitak pak tvrdi kako do sada nitko nije pokazao interes za dvije zgrade Kamenskog, a treba istaknuti da je na tom prostoru planirana gradnja poslovno-stambenog objekta.

Obavijest o prodaji zgrade Kamenskog nalazi se na oglasnoj ploči trgovačkog suda, a gotovo nitko iz Kamenskog niti ne zna da su nekretnine tvornice na bubnju. Prodaju se zgrade od kojih je prva površine 5968 četvornih metara kvadratnih na adresi Reljkovićeva 8 te druga na adresi Reljkovićeva 10 zajedno s dvorištem.

Stečajni upravitelj Mitak je za portal Index.hr izjavio kako je kroz godine bilo je više procjena vještaka, među kojima je jedna iznosila 120 milijuna kuna, dok je druga bila ispod sadašnje. »Aktualna cijena koja stoji u ‘Zaključku o prodaji’ donesena je u skladu sa zakonom«, rekao je Indexu upravitelj Mitak.

Oglas o prodaji (izvor: Index.hr)
Oglas o prodaji (izvor: Index.hr)

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni