Danas spaljuju Fašnika

Danas spaljuju Fašnika

Nakon spelancija na 190. Samoborskom fašniku uz koje su dva tjedna brzo prošla približio trenutak kada će fašničkoj rođendanskoj zabavi doći kraj. Dana, (utorak, 9. veljače), od 18 sati na glavnom gradskom trgu počinje veliki završni tulum, koji će na kraju pretvoriti u veliko suđenje Princu Fašniku za sve bedastoće i nedaće.

Veliku završnicu otvara Plesni klub Bailatino, a od 18 i 30 kreće povorka i ceremonija proglašenja najboljih pojedinačnih i grupnih maski. Uručit će se i nagrade najboljim mjesnim odborima, a Srakino gnezdo pripast će najbolje uređenom ugostiteljskom objektu. I ove godine dodijelit će se prijelazne Fašničke galge za poseban doprinos Samoborskom fašniku.

Nakon ceremonije dolazi i neizbježan trenutak – suđenje Princu Fašniku i spaljivanje. Točka na ovogodišnji 190. Samoborski fašnik bit će veliki vatromet te potom nastavak tuluma uz Miroslava Škoru na središnjoj pozornici te Tamburaški sastav Fijakeri u fašničkom šatoru. Do kasno u noć bit će otvoreni luna park i ugostiteljski objekti.

Po običaju, svi programi u Fašničkoj Republici su besplatni, baš kao i parkiranje u utorak nakon 15 sati. Zato, dobrodošli su svi! (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni