Danas počinje „Ljeto na Strossu“

Danas počinje „Ljeto na Strossu“

Strossmayerovo šetalište je zasigurno jedno od najromantičnijih šetališta u našem gradu. Smješteno podno same kule Lotrščak , naslonjeno na južne zidine starog grada i bogato zasjenjeno gustim krošnjama kestena, nije slučajno odabrano kao mjesto odmora za A.G.Matoša. Upravo na tom pomalo zapostavljenom dijelu grada , Kraljevi ulice odlučili su napraviti jedan od svojih najotmjenijih projekata. Ljeto na Strossu ili «Strossmartre» donosi nešto od duha onog pariškog kvarta. Pomno odabran glazbeni program , likovne instalacije uklopljene u prostor , neobične i zabavne akcije i nagradne igre, pomalo nostalgičan ugođaj otvorenog kina, slikari sa svojim platnima i čašica izvrsnog vina. To je ponuda kojoj već nekoliko godina teško odolijevaju Zagrepčani i gosti našeg grada. Ove će godine Stross radosno živjeti kao Strossmartre punih 100 dana od 29.05. do 2.09.

Glazbeni program ovogodišnjeg Ljeta na Strossu kao i ranijih godina obilovat će glazbom koja ce svojom kvalitetom obogatiti ovaj romantični prostor. Biti će tu svega od odličnog jazza, preko evergrena do nostalgične glazbe 50-ih, 60-ih ,80-ih godina , biti će latino glazbe, autorske, romske pa i duhovite alternativne. 30. lipnja održat ce se tradicionalna proslava ½ Nove godine sa prigodnim glazbenim programom i vatrometom.

Tijekom popodneva birat će se i najljepši pas mješanac tzv. Strosser.(nagrada: metar kobasica). U vrijeme festivala Cest is d best ovaj će prostor funkcionirati i kao festivalski klub, mjesto za druženje festivalskih izvođača, organizatora, sponzora i publike.

[infobox title=”Današnji program:” align=”left”]

19:00     Malo lutkarsko kazalište LET PEPELJUGA / braća Grimm

– Kada je cipelicu izgubila, kraljevića je za muža dobila i kraljevnom postala. I ti možeš kao maslačak, plesom uloviti sunca zračak.

 

20:00 – 21:00      GLAZBA S POTPISOM – glazbena slušaonica

 

21:00 – 23:00      Večernji koncert – SICK SWING ORCHESTRA

 

[/infobox]

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni