Danas „Norijada“: Test za živce ZET-ovih korisnika

Danas „Norijada“: Test za živce ZET-ovih korisnika

Oko 12.00 sati očekuje se početak preusmjeravanja tramvajskog i autobusnog prometa, ovisno o dijelu grada kojim će se kolona kretati / Očekuje se da će se na središnjem zagrebačkom Trgu okupiti oko 4000 maturanta koji će u podne u koloni krenuti prema Bundeku

Zagrebački maturanti danas obilježavaju  završetak svog srednjoškolskog obrazovanja – Dan maturanata. Zbog „Norijade“ na snazi će biti privremena regulacija prometa o kojoj su izvijestili iz ZET-a.

Očekuje se da će se od 11.30 do 12.00 sati na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića okupiti oko 4000 maturanta koji će u podne u koloni krenuti prema Bundeku.

Trasa kretanja kolone s Trga bana Jelačića bit će: Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice – Avenija V. Holjevca – Damira Tomljenovića Gavrana – Bundek – Glavni kolodvor.

Oko 12.00 sati očekuje se početak preusmjeravanja tramvajskog i autobusnog prometa, ovisno o dijelu grada kojim će se kolona kretati.

U prvoj fazi bit će obustavljen tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića i Praškom te će linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 prometovati preko Glavnog kolodvora, a linija 12 Ulicom grada Vukovara.

Oko 12.20 sati slijedi kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom (oko 15 minuta, dok kolona ne skrene u Miramarsku).

Av. V. Holjevca-BundekOko 12.35 sati kratkotrajni prekid tramvajskog prometa bit će i u Ulici grada Vukovara, kod Miramarske (oko 15 minuta, dok kolona ne skrene u Aveniju Hrvatske bratske zajednice).

Oko 12.45 sati bit će preusmjerene autobusne linije terminala Glavni kolodvor te će s Glavnog kolodvora prometovati trasom Ulica grada Vukovara, Držićeva, Avenija Dubrovnik i dalje svojim trasama.

Kada kolona bude u zoni Mosta Slobode autobusi će se preusmjeriti trasom Slavonska avenija – Držićeva – Avenija Dubrovnik i dalje svojim trasama.

Stanje u prometu moći će se pratiti na službenoj internetskoj stranici ZET-a te izravnim tonskim sadržajima koji će se čuti u putničkim prostorima svih vozila. Telefonske informacije o trenutnom stanju u prometu moći će se dobiti u Kontakt centru ZET-a na telefone 060 100 001 ili 0800 200 060.

Maturantima će se na Trgu u podne pridružiti gradonačelnik Milan Bandić koji će, zajedno s njima, kao i prošlih godina, u povorci krenuti prema jezeru Bundek, gdje je za maturante priređen bogat glazbeno-scenski.

Program:

o 13,00 – 18,15 h – DJ EM BEE

o 18,15 – 19,15 h – Iva Ajduković

o 19,15 – 20,15 h – Martina Vrbos

o 20,00 – 21,00 h – Ivana Banfić

o 21,00 – 22,00 h – Nina Badrić

U park Bundek učenici neće smjeti unijeti alkoholna pića, staklenu ambalažu, niti ostala neprimjerena sredstva, a u Parku će moći kupiti sendviče, vodu, sokove i pivo točeno u plastičnim čašama. (zg-magazin)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni