Danas kreće Televizija Student

Danas kreće Televizija Student

Nova televizija trebala bi otvoriti prostor studentima za izražavanje ideja, znanja i stavova nove generacije novinara. Uređivačka politika bila bi neovisna, nekomercijalna, a trebala bi prikazivati sadržaje koji su nedovoljno zastupljeni u mainstream medijima

Povodom proslave 50. obljetnice Fakulteta političkih znanosti, s emitiranjem počinje prva hrvatska studentska televizija – Televizija Student. Svečano, kako je nazvano „lansiranje“ nove televizije započinje u utorak, 6. studenog 2012. godine s početkom u 19 sati, na Fakultetu političkih znanosti, Lepušićeva 6 u Zagrebu. Glavni urednik TV Studenta je Igor Mirković, a pomoćnik glavnog urednika Robert Knjaz.

Kako je kazao Igor Mirković nova televizija trebala bi otvoriti prostor studentima za izražavanje ideja, znanja i stavova nove generacije novinara. Uređivačka politika bila bi neovisna, nekomercijalna, a trebala bi prikazivati sadržaje koji su nedovoljno zastupljeni u mainstream medijima. TV Student već je dobio potporu Fakulteta političkih znanosti, koji će izdvojiti dio sredstava za pokretanje televizije. Zasad, TV Student nema nikakvih sredstava, ali je ostvarila suradnju s Akademijom dramskih umjetnosti i nekim tvrtkama izvan akademske zajednice. Program televizije obuhvaćat će studentsku debatnu emisiju, magazin o životu studenata i akademskoj zajednici, emisiju o ljudskim i manjinskim pravima, magazin o novoj umjetnosti, emisiju o znanosti, emisiju o životu nakon fakulteta, video-dnevnik (kratke priče studenata o svijetu oko sebe), glazbene emisije, humorne sadržaje i emisiju o sveučilišnom sportu.

Televizija Student, koju su pokrenuli profesori i studenti Fakulteta političkih znanosti, neprofitni je studentski medij, koji će svojim programom odražavati interese i svjetonazor mladih generacija. Istodobno će pružiti priliku studentima i mladim profesionalcima da prezentiraju svoje radove, poglede na svijet i društvo.

Rađanje budućih zvijezda

„Osnivanje studentske televizije u kojoj će studenti FPZG-a ali i drugih sastavnica svakodnevno proizvoditi program za široku publiku motivirano je nizom ciljeva koji su važni kako za kvalitetu nastavnog procesa na FPZG-u, tako i za događanja u hrvatskom medijskom prostoru.“, izjavio je Nenad Zakošek, dekan Fakulteta političkih znanosti.

Ideja je dati priliku što većem broju mladih da prezentiraju svoje radove i ovdje naprave svoje prve televizijske korake. Na taj način Televizija Student će otvoriti javni prostor sadržajima i idejama, koje teško pronalaze svoje mjesto u drugim medijima, te ohrabriti pokušaje da se u sadržaju i formi napravi nešto novo i drugačije. Na ovom projektu Fakultet političkih znanosti (FPZG) surađivat će s Akademijom dramskih umjetnosti (ADU), a radi se i na suradnji s drugim fakultetima.

„Na našoj televiziji nećete gledati serije i sitcome, nego odrastanje autora i formiranje ideja, rađanje novih lica i budućih zvijezda, stvaranje jednog generacijskog projekta koji se stvara u kaosu i kreće od nule, ali u budućnosti želi biti najbolja televizija novog doba. Možda zvuči preambiciozno, ali to je jedino realno. Ako nova generacija ima snage i ambicije promijeniti medije i društvo, mi želimo biti mjesto s kojeg kreću u tu borbu. Zato je naš slogan STVORI SVOJU TELEVIZIJU. “- izjavio je Igor Mirković, glavni urednik Studentske Televizije.

TV Student bit će dostupan na dva načina: putem Iskon TV-a unutar osnovnog televizijskog paketa te preko Iskon TV Playera koji omogućuje praćenje televizijskih programa putem računala i mobilnih uređaja. TV Student možete pratiti na:  www.televizijastudent.com. (zg-m)