Danas je “Plavi mjesec”, fenomen za koji neki vjeruju da ima posebnu moć

Danas je “Plavi mjesec”, fenomen za koji neki vjeruju da ima posebnu moć

“Plavi Mjesec”, koji nas očekuje danas, 31. srpnja, naziv je za prirodni fenomen koji se događa kada se u istom mjesecu pun Mjesec pojavi dva puta. Pojava nije pretjerano česta, pa je samim time i zanimljivija – prošli put fenomen je zabilježen u kolovozu 2012., a idući put dogodit će se tek u siječnju 2018. godine.

Iako se radi o normalnoj prirodnoj pojavi do koje dolazi zbog toga što kalendar po kojem se ravnamo nije u potpunosti usklađen s lunarnim kalendarom, mnogi ovom fenomenu pripisuju posebne moći, a različita narodna vjerovanja sugeriraju da je za vrijeme “plavog Mjeseca” – “sve moguće”.

Sam naziv, “plavi Mjesec” je dobio 1883. godine, kada se također poklopilo da je u jednom kalendarskom mjesecu pun Mjesec bio dva puta. Te je godine, naime, eruptirao indonezijski vulkan Krakatoa, a zbog čestica vulkanske prašine u atmosferi, mjesec je naizgled “poplavio”. Nakon toga, Mjesec je ponovno bio “plav” u rujnu 1950. godine, kada je astronom Robert Wilson tvrdio da je do toga došlo zbog oblaka dima koji je lomio svjetlost nastalu zbog velikog šumskog požara u Kanadi.

Prirodne pojave uvijek sa sobom nose i razna mistična tumačenja, pa tako i u ovom slučaju feng shui filozofija savjetuje da se za vrijeme “plavog Mjeseca” ne svađate, ne ljutite i pokušate biti mirni i staloženi. Također, bilo bi dobro da svoje misli usmjerite na pozitivu, maštate i u mislima vizualizirate svoje želje, ideje i ciljeve.

Za vrijeme “plavog Mjeseca” navodno je sve “pojačano” pa je dobro meditirati i napuniti se dobrom energijom i istu tu energiju slati drugima. Ukratko, budite opušteni  i zračite pozitivom. (Izovr: Index.hr)