Dan žalosti u Hrvatskoj, sirene će se oglasiti u podne

Dan žalosti u Hrvatskoj, sirene će se oglasiti u podne

U usklađenim napadima u petak navečer u Parizu, za koje je odgovornost preuzela tzv. Islamska država, ubijeno je najmanje 129 ljudi

U Hrvatskoj je Dan žalosti zbog terorističkih napada u Parizu, te će u podne biti uključene sve sirene u cijeloj zemlji u trajanju od 60 sekundi.

Čelnici zemalja članica Europske unije te njezinih institucija objavili su u subotu zajedničku izjavu u kojoj su pozvali sve Europljane da u ponedjeljak odaju počast žrtvama terorističkog napada minutom šutnje.

U usklađenim napadima u petak navečer u Parizu, za koje je odgovornost preuzela tzv. Islamska država, ubijeno je najmanje 129 ljudi.

Dan žalosti označava se obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost, navodi se u priopćenju Državne uprava za zaštitu i spašavanje.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati zabavne priredbe. Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe prilagodit će obilježavanju Dana žalosti, osobito na način da će emitirati programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju tog dana. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni