Dan za besplatni posjet zagrebačkom Muzeju vlakića

Dan za besplatni posjet zagrebačkom Muzeju vlakića

Muzej vlakića Backo Mini Express ponovno otvara svoja vrata i poklanja besplatni ulaz svim posjetiteljima u utorak, 26. svibnja 2020. od 10 do 18 sati

Muzej vlakića Backo Mini Express – peta najveća maketa željeznice Europe i rado posjećen turistički sadržaj u Zagrebu prije korona pandemije, od utorka 26. svibnja iznova otvara svoja vrata za sve velike i male ljubitelje vlakova. Muzej se nalazi u Gundulićevoj ulici br. 4. u Zagrebu.

Ovaj turistički raritet jugoistočne Europe, kojega godišnje posjećuje više od 20 tisuća turista, svoj rad nakon mjera borbe protiv Covida-19, otvaranje i početak rada – započinje velikim poklonom za sve posjetitelje: besplatnim ulazom u utorak, 26. svibnja od 10 do 18 sati.

»Muzej vlakića Backo Mini Express plod je četverogodišnjeg marljivog rada petorice Zagrepčana te projekt koji je gotovo 85 % hrvatski proizvod s inovativnim rješenjima. Maketa se sastoji od 1500 metara tračnica kojima prometuje 150 vlakova na više od 350 četvornih metara muzejskog eksponatskog prostora. Od sadržaja koje izdvajamo za sve naše posjetitelje od utorka 26. svibnja svakako je maketarsko „srce Zagreba“ – znači sami centar glavnog hrvatskog grada u umanjenom prikazu«, najavio je u povodu početka rada Muzeja nakon izolacijskih mjera i besplatnog ulaza Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik projekta pete najveće makete Europe.

Od utorka 26. svibnja, baš kao i u stvarnom svijetu, maketom se iznova kreću, uz vlakove, brojni mini automobili, autobusi, kamioni, ali i pješaci koje pokreće indukcijska struja, što imaju samo još dvije makete u Europi. Najpopularniji sadržaj na maketi je sljemenska skijaška staza, sa snijegom, skijašima, borderima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, ali i ono što Sljemenu već dugo nedostaje – žičarom.

»Muzej je ove godine postao bogatiji i za poseban lift koji vozi vlakove s jedne etaže makete na drugu čime smo povezali dvije razine našeg izlagačkog prostora bez problema u prometu«, pojasnio je maketar Urbić.

Muzej vlakića posebne sadržaje nudi i za male najmlađe posjetitelje, koji mogu samostalno voziti vlakove i njima upravljati na dvije posebno postavljene sadržajne cjeline. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni