Dan Sveučilišta u Zagrebu bez dodjele nagrada i priznanja

Dan Sveučilišta u Zagrebu bez dodjele nagrada i priznanja

Zbog pogoršane epidemiološke situacije dodjela će biti organizirana naknadno, kada se za to steknu potrebni uvjeti, priopćeno je iz Sveučilišta u Zagrebu

Svečanost obilježavanja Dana Sveučilišta u Zagrebu koja se svake godine održava 3. studenoga, zbog pogoršane epidemiološke situacije jučer nije održana u fizičkom obliku. Sva događanja koja se već tradicionalno održavaju u okviru proslave, koji uključuju i svečanu dodjelu nagrada i priznanja te počasnih zvanja professor emeritus, zbog pogoršane epidemiološke situacije bit će organizirana naknadno, kada se za to steknu potrebni uvjeti, priopćeno je iz Sveučilišta u Zagrebu.

Na temelju odluke Senata, 16 profesora Sveučilišta u Zagrebu u prigodi obilježavanja Dana Sveučilišta izabrano je u počasno zvanje professor emeritus. Ovogodišnji dobitnik nagrade „Fran Bošnjaković“ je prof. dr. Vedran Mornar s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, a prof. dr. Zoran Vondraček s Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta ovogodišnji je laureat nagrade „Andrija Mohorovičić“.

Nagrada “Andrija Štampar”, koja se dodjeljuje za ostvarene znanstvene rezultate i promicanje znanstvene discipline i struke te za izniman doprinos u prijenosu znanja u području biomedicinskih znanosti bit će naknadno dodijeljena laureatima: prof. dr. Borisu Brkljačiću i prof. dr. Milošu Judašu s Medicinskoga fakulteta, prof. dr. Željku Grabareviću s Veterinarskoga fakulteta, prof. dr. Asji Čelebić sa Stomatološkoga fakulteta i prof. dr. Branki Zorc s Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Nagrada Ars summa Universitatis, koja se dodjeljuje za promicanje umjetničke discipline i struke, nacionalne kulture i umjetnosti te za izniman doprinos u prijenosu znanja i u odgoju mladih stručnjaka u umjetničkom području arhitekture, dodijeljena je dr. art. Nenadu Fabijaniću, redovitom profesoru Arhitektonskoga fakulteta, i art. Ines Krasić, redovitoj profesorici Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

U prigodi obilježavanja Dana Sveučilišta u Zagrebu, a na temelju odluke rektora i Rektorskoga kolegija Sveučilišta u Zagrebu, dobitnici Zlatne počasne medalje za 2020. godinu su akademik Zvonko Kusić, Geodetski fakultet, Građevinski fakultet, Medicinski fakultet i general-pukovnik Mato Pađen.

Kao i prethodnih godina, rektor Sveučilišta u Zagrebu donio je odluku o dodjeli posebnih priznanja studentima, kao i spomen-medalja profesorima Sveučilišta umirovljenima u akademskoj godini 2019./2020. U okviru obilježavanja Dana Sveučilišta u Zagrebu pripremljena je i virtualna izložba Sveučilište – jučer, danas, sutra. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni