Dan sv. Florijana: Obilježeno 120 godina vatrogasne postrojbe Zagreba

Dan sv. Florijana: Obilježeno 120 godina vatrogasne postrojbe Zagreba

U povodu Dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas Javnu vatrogasnu postrojbu grada Zagreba u Savskoj.

S njezinim je predstavnicima zatim položio vijenac kod spomenika Đure Deželića, oca hrvatskog vatrogastva.

Zapovjednik Siniša Jembrih je istaknuo da se danas obilježava 120 godina Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i 150. obljetnica Vatrogasne zajednice Grada Zagreba.

„Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba je najveća u Hrvatskoj, a zapošljava više od 300 profesionalnih vatrogasaca. Zbog nedaća koje su zadesile Zagreb, od početka godine do danas smo imali više od 4500 intervencija, što je znatno veći broj od prosjeka, a kojih je dosada na godišnjoj razini bilo 3500. Vatrogasci su i dalje svakodnevno na terenu i rješavaju najveće probleme nakon potresa, ponajviše na zagrebačkim krovovima“, rekao je Jembrih.

Gradonačelnik Bandić je svim vatrogascima čestitao Dan sv. Florijana te je istaknuo da je posao što ga oni svakodnevno odrađuju opasan i zahtjevan, istodobno human i požrtvovan, što se posebno vidi u ovim teškim vremenima.

„Vatrogasci odrađuju svoj posao s ljubavlju, profesionalno i odgovorno. Oni su svakodnevno izloženi opasnosti, ekipe su po krovovima, na dimnjacima i rade u vrlo teškim uvjetima. Hvala im na svemu što čine za Zagreb!“, poručio je gradonačelnik. (zagreb.hr /zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni