Dan Save: Međunarodna biciklistička tura „Sava 2013“

Dan Save: Međunarodna biciklistička tura „Sava 2013“

Prva Međunarodna biciklistička tura „Sava 2013“ događaj je kojim se promiče razvoj i održivo korištenje svih potencijala koje pruža rijeka Sava, a prvenstveno riječnog turizma. Grupa od osam iskusnih biciklista, predstavnika biciklističkih društava iz sve četiri savske, prijeći će oko 850 km

Međunarodni Dan Save – 1. lipnja – bit će, kao i svake godine, obilježen većim brojem prigodnih događaja. Prije svega, ove se godine po prvi put organizira Međunarodna biciklistička tura koja će se kretati od izvora do ušća rijeke Save i koja će objediniti različite manifestacije i događaje koji su organizirani povodom proslave Dana Save.

Prva Međunarodna biciklistička tura „Sava 2013“ događaj je kojim se promiče razvoj i održivo korištenje svih potencijala koje pruža rijeka Sava, a prvenstveno riječnog turizma. U razdoblju od 25. svibnja do 1. lipnja 2013., grupa od osam iskusnih biciklista, predstavnika biciklističkih društava iz sve četiri savske države – Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, prijeći će oko 850 km. Ovom rutom žele se javnosti predstaviti prirodne ljepote, ali i povijesne i kulturne znamenitosti regije.

Biciklisti će stići u Zagreb u nedjelju, 26. svibnja 2013., oko 18:00 sati, a doček će biti u prostorijama Međunarodne komisije za sliv rijeke Save (Branimirova 29 – Branimir Centar/II. kat), gdje će se održati kratka konferencija za medije.

Očekuje se da će se  ključnoj grupi na pojedinim etapama pridružiti i biciklisti iz lokalnih klubova, javne osobe i ostali građani, ovisno o interesu  gradova, turističkih zajednica i ostalih da se uključe u ovaj jedinstveni projekt na način da organiziraju biciklijade koja bi se priključila ključnoj grupi, odnosno doček ključne skupine biciklista uz mogućnost organizacije prigodnih  programa (prezentacija, promocija, kulturno zabavni program), o čemu će javnost biti pravodobno informirana.

Svakodnevne novosti vezane za Biciklističku turu, uključujući blogove biciklista i fotografije koje će  snimati tijekom ture, dostupne su na internet stranicama Savske komisije www.savacommission.org  klikom na logo Biciklističke ture u donjem lijevom uglu.

Dan Save (1. lipnja) ustanovljen je kako bi se u široj javnosti, pored postojanja izuzetnih ekoloških vrijednosti i privrednih potencijala u slivu rijeke Save, promicalo održivo korištenje i razvoj različitih privrednih potencijala, ali i nužnost kvalitetne regionalne suradnje koja doprinosi boljem stanju voda i vodnog ekosustava, a samim time i višoj kvaliteti života stanovništva u slivu rijeke Save.

Organizator proslave Dana Save je Savska komisija, međunarodna institucija koja usklađuje napore svih država vezano za očuvanje i razvoj rijeke Save. (zg-magazin)

 

 

 

 

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni