Dan planinara grada Zagreba i Bučijada

Dan planinara grada Zagreba i Bučijada

Nakon uspješno organiziranog planinarskog pohoda deset godina zaredom organizacijski odbor je potvrdio da akcija Zagrebački planinari Zagrepčanina i Pohod na Sljeme postaju tradicionalni i održavaju se svake godine.

Vikend događanja u Zagrebu i okolici:

ZAGREB

Petak, 17. 10.

Mapiranje Trešnjevke – šetnja Knežijom i Srednjacima

U sklopu projekta Mapiranje Trešnjevke, kojemu je cilj na razne načine istražiti lokalni identitet kvarta te ga približiti ljudima koji u njemu žive, CeKaTe 17. listopada organizira novu šetnju, ovoga puta Knežijom i Srednjacima.

Sve zainteresirane pozivamo da nam se pridruže u 17 sati ispred Osnovne škole Horvati u Horvaćanskoj ulici. Inače, na posljednjoj proljetnoj šetnji mapirali smo Savsku cestu i južni dio Knežije, a sada nas u uličicama Knežije, Srednjaka i okolnih kvartova čekaju novi izazovi i jedno zanimljivo iznenađenje!

Sve ljubitelje Trešnjevke koji nam se ovoga puta neće moći pridružiti na šetnji pozivamo da sve što ih zanima o ovom kvartu potraže na www.mapiranjetresnjevke.com. Informacije o novim šetnjama možete pronaći ovdje

Od 17. 10. do 14. 11.

Galerija Događanja, KC Pešćenica

Iva Višošević: Vremeplov

Svojim novim ciklusom kolažiranih crteža slikarica Iva Višošević problematizira sinkronicitet vremena, postojanje multirealnosti i paralelnih dimenzija čime se indirektno bavila i u svom dosadašnjem radu. Razmišljajući o sebi, ponirući u svoju nutrinu, slikarica u svojim radovima pokušava odgovoriti na intrigantna pitanja što je zbilja, a što privid, kako vidjeti dalje i više od osjetilne stvarnosti, imamo li više fizičkih manifestacija u različitim paralelnim realnostima.

Od 18. do 25. 10.

Više lokacija u gradu

MaxArtFest 2014 STRAH 2.0

MaxArtFest svoju sedmu sezonu posvetio je proučavanju straha, jedine društvene konstante naših prostora. STRAH 2.0 naziv je za fenomen poboljšanog straha, onog kojeg ne primjećujemo ali koji manipulira svim našim odlukama. Strah je stvorio društvo koje stalno projicira svoju iluziju normalnosti istovremeno se grčevito hvatajući za svaku mogućnost olakšanja od stvarnosti stvorene strahom.

Više na: https://zg-magazin.com.hr/maxartfest-festivala-suvremene-umjetnosti-bez-cenzure/

Nedjelja, 19. 10.

“Dan planinara grada Zagreba”.

U svrhu oživljavanja Medvednice kao planinarske i turističke destinacije, odnosno pokušaja da ona ne bude tek jedno brdo iznad Zagreba na koje mnogi naši sugrađani nažalost nisu nikada pristupili, pokrenuta je inicijativa 2004. g od nekoliko planinarskih društava i šumarije Zagreb pod radnim naslovom   „Dan planinara grada Zagreba “. Nakon uspješno organiziranog planinarskog pohoda deset godina zaredom organizacijski odbor je potvrdio da akcija Zagrebački planinari Zagrepčanina i Pohod na Sljeme postaju tradicionalni i održavaju se svake godine.

Ove godine 19. listopada 2014. održati će se 11. pohod jedinstvenom stazom – Dubrakin put, Cmrok, Kraljevac, Šestine po putu HPD na Činovničku livadu te na dom Runolist. Na samom planinarskom domu od 11:00 sati će se održati i natjecanje u orijentacijskom trčanju, a poslijepodne će se održati i dječja orijentacijska utrka sa početkom u 13:30 sati.

Više o natjecanjima – http://zagrebopen2014.snack.ws/

Polazna točka je na Dubravkinom putu sa polaskom u 8 i 30 sati. Pohodu se može priključiti i u Šestinama od 10:00 sati. Zaintresirane građane i planinare voditi će profesionalni vodiči Saveza gorskih vodiča Hrvatske i Vodiči Planinarskog saveza Zagreba besplatno.

Petak, 17. 10.

19.30

KD Vatroslav Lisinski: Plavi ciklus Zagrebačke filharmonije

PAVLE DEŠPALJ, dirigent; MARTIN DRAUŠNIK, violina; JASEN CHELFI, violončelo

S. Šulek: 8. Simfonija, J. Brahms: Dvostruki koncert za violinu, violončelo i orkestar u a-molu, op. 102

19.30

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu: Ženski rukopisi

koreografkinje: Pavla Pećušak, Ksenija Duran Krutova i Simona Unterajter

Subota, 18. 10.

19.00

Kino Tuškanac: Doku-Art Bjelovar u Tuškancu

Ples u Jaffi

Režija: Medalia, Hilla, SAD, 2013., 90 min

19.30

KD Vatroslav Lisinski: Zbor Mihail Ivanovič Glinka

Vladislav Černušenko, dirigent

Program: Dmitrij Stepanovič Bortnjanski, Aleksandar Andrejevič Arhangelski, Pavel, Grigorjevič Česnokov, Ruske narodne pjesme

Od 19. do 26. 10.

Razne lokacije

12. Zagreb Film Festival

Ove će godine festival od 19. do 26. listopada po dvanaesti put ponuditi više od stotinu filmova razmještenih u desetak različitih programa, autora i autorica iz cijeloga svijeta. Festival će se održati na ukupno šest lokacija. Kina Europa, Tuškanac i MSU, te Zagrebački plesni centar i Zagrebačko kazalište lutaka, a nova lokacija aktualnog izdanja je Dokukino KIC u Preradovićevoj 5.

Nedjelja, 19. 10.

20.00

Hrvatski glazbeni zavod

Hrvatski barokni ansambl

Capriccio

Solist: Bojan Čičić, violina i umjetničko vodstvo

Cima, Merula, Vitali, Veracini, Tartini, Leclair, J. M. Bach

Određeni broj besplatnih ulaznica za članove HGZ–a

IVANIĆ-GRAD

18. i 19.10.

10. Bučijada u Ivanić-Gradu – gospodarska, turistička i gastronomska
manifestacija, izložbeno prodajni sajam buča, jela i proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda, gospodarski, zabavni i edukativni sadržaji
Informacije: www.tzig.hr

PODRUČJE (Brdovec, Dubravica, Marija Gorica)

Subota, 18. 10.

11.00

Štruklijada, Marija Gorica (ispred župne crkve)

Informacije: www.turistickazajednica-dib.hr

SAMOBOR

Nedjelja 19. 10.

10.00

Open Samobor 2014. u stolnom tenisu

(Sportska dvorana Samobor)

17.00

Dječji svijet nedjeljom u 5, kazališna predstava Teatra Don Hihot

„Tko mi je ukrao uspavanku” (POU Samobor)

 

VELIKA GORICA

Do 19.10.

Gastro tjedan u velikogoričkim restoranima

Subota, 18. 10.

18.00

Dvorana Galženica: Rokmeewau-premjera,vlastita produkcija Scene Gorica

18.00

Dvorana Gorica: Koncert dječjeg zbora „Klinci s Ribnjaka“

Nedjelja, 19.10.

12.30

Trg kralja Tomislava: Gastro Turopolja 2014.

ZAPREŠIĆ

Do 19.10.

Dani Jelačića i 19. Dan grada Zaprešića

17.-19.10.

Izložba malih životinja

Sportska događanja: karate, romobilijada, biciklijada, natjecanje u preponskom jahanju, kup u motornom zmajarstvu, pješačenje, kuglanje, pecanje, šah, golf

Kulturna događanja:radionice, tribine, projekcije filmova, kajkavske     večeri, izložbe, koncerti, kazališne predstave, promocije.

(ZG-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni