Dan otvorenih vrata Udruge „Jedni za druge“

Dan otvorenih vrata Udruge „Jedni za druge“

Građanima će se predstaviti udruge koje se bave promocijom zdravih stilova života i prevencijom ovisnosti

U suradnji Grada Zagreba s Udrugom „JEDNI ZA DRUGE“ i Udrugom – Jahalištem „Jockey klub Hrvatske“, dana 15. lipnja 2013. godine održat će se Dan otvorenih vrata na kojima će, ususret obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga, svoje aktivnosti prezentirati udruge koje se bave promocijom zdravih stilova života i prevencijom ovisnosti. Događanje će se održati na adresi – Jockey klub Hrvatske, Karlovačka cesta 80 K, Zagreb od 11,00 do 15,00 sati.

Program rada predstavit će udruge: „Jedni za druge“ koja provodi rehabilitaciju osoba s invaliditetom te resocijalizaciju bivših ovisnika kroz terapiju jahanjem; „Jockey klub Hrvatske“ koji se bavi promoviranjem sporta i sportskih aktivnosti vezanih uz konje; „Zajednica Susret“ izložbom radova svojih korisnika, interaktivnim radionicama i promoviranjem svojih aktivnosti u okviru akcije „I ja sam protiv droge“; Sirius – Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje, koji će predstaviti program „Moj izbor“ za sve zainteresirane učenike osnovnih i srednjih škola. Udruga „Psihološka škrinjica“ demonstrirati će kako izgledaju Brain gym radionice, a Udruga športskih ribolovaca invalida Domovinskog rata Novi Zagreb ODRA te Udruga Hrvatskih branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata promovirat će ribolovstvo, rekreativne aktivnosti i druženje u prirodi. Za glazbeno – zabavni dio programa zadužen je sastav Jolly Rogers.
Predviđeni program Dana otvorenih vrata – 15.06.2013.

11:00 – okupljanje uzvanika, početak događanja

11:15 – obraćanje predsjednice udruge Jedni za druge gđe. Sanje Marojević koja će ukratko izvijestiti o programu rada udruge Jedni za druge u suradnji s Jockey klubom Hrvatske

11:25 – obraćanje predsjednika Jockey kluba Hrvatske g. Ivana Pandže

11:30 – obraćanje predstavnika Grada Zagreba posjetiteljima

11:45 – zabavni dio programa – nastup grupe Jolly Rogers

12:30 – 15:00 –  prezentiranje aktivnosti svih 6 udruga koje će sudjelovati na Danu otvorenih vrata. Aktivnosti će se odvijati na više mjesta na samom „ranču“, a posjetitelji će u ugodnoj šetnji na prostoru Jockey kluba na svakom mjestu moći sudjelovati u interaktivnim radionicama ili dobiti informacije o aktivnostima svake pojedine udruge.

– „Jedni za druge“ & Jockey klub Hrvatske– prikaz provođenja terapije jahanjem uz   besplatnu šetnju na konjima za sve zainteresirane

– „Jedni za druge“ & Jockey klub Hrvatske – vrtlarska radionica

– „Jedni za druge“ – kreativne likovne radionice za djecu i mlade

– „Psihološka škrinjica“ – demonstracija Brain gym radionice

– „Sirius“ – Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje, između ostalog, će predstaviti program „Moj izbor“ za sve zainteresirane učenike osnovnih i srednjih škola te ih tako upoznati s postupkom testiranja za odabir odgovarajućeg zanimanja ili obrazovanja.

– Udruga športskih ribolovaca invalida Domovinskog rata Novi Zagreb ODRA te Udruga  Hrvatskih branitelja, invalida i udovica, promovirat će ribolovstvo, rekreativne aktivnosti i druženje u prirodi uz pripremu skromnog domjenka iz kotlića!

Uz sve opisano, na prostoru Jockey kluba, uživat ćete u prekrasnoj prirodi i društvu konja, ponija, ždrebadi, magaraca, koza i ostalih životinja. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni