Dan otvorenih vrata JVP grada Zagreba donosi mnoge zanimljivosti

Dan otvorenih vrata JVP grada Zagreba donosi mnoge zanimljivosti

Dan otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba bit će održan u Vatrogasnoj postaji Centar u Savskoj, u subotu, 5. listopada od 9 do 14 sati.

Cilj akcije je razvijanje svijesti i odgovornosti građana, a pogotovo mladih u području prevencije od nastanka požara i ispravnom postupanju u slučaju nastanka i gašenja požara.

Ova atraktivna manifestacija obično privuče između 2000 i 3000 tisuća posjetitelja. I ovogodišnja manifestacija će se sastojati od niza interaktivnih i edukativnih radionica. Osim vatrogasaca, ove godine sudjeluje i Klinika za dječje bolesti sa zajedničkim projektom “Dan svjesnosti o opeklinama u djece”, kao i Centar “Luka Ritz”

Otvoriti će se i sama vatrogasna postaja gdje će se moći vidjeti spusnica – »cijev za spuštanje« te vježbalište (labirint za uvježbavanje vatrogasaca), koje će ovaj puta biti poligon za djecu.

Počasna vatrogasna postrojba i Zagrebačke mažoretkinje će održati prigodni program. Na programu su utrka u brzom oblačenju, prikaz spašavanje s vode i ispod nje, spašavanje s visina i dubina itd.

Štandovi sa opremom i vozilima bit će izloženi svima na uvid i za isprobavanje i fotografiranje.

Obzirom na svjetsku popularnost fotografije Tetris Challengea JVP grada Zagreba koja se proširila po svijetu, posjetioci će imati jedinstvenu priliku da se i sami fotografiraju u Tetris Challengu.

https://www.facebook.com/vatrogascizagreb/photos/a.10152389931334844/10157528499104844/?type=3&theate

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni