Dan otvorenih vrata Centra za kulturu i informacije Maksimir

Dan otvorenih vrata Centra za kulturu i informacije Maksimir

Za nešto stariju djecu održat će se i prezentacija glazbene radionice – za početnike i napredne, iz klavira i gitare. Ta je radionica namijenjena učenicima nižih razreda, no i starijima – svima koji bi željeli naučiti svirati modernije glazbene stilove poput rocka, popularne ili filmske glazbe

Centar za kulturu i informacije Maksimir u subotu 3. listopada organizira Dan otvorenih vrata. Za sve posjetitelje pripremljen je bogat program – od glazbenih, plesnih i dramskih radionica za najmlađe i školarce, sve do predstavljanja naših kreativnih likovnih radionica te radionica na stranim jezicima. Na Danu otvorenih vrata svoje će programe predstaviti i Midikenn koji od listopada kreće s novim ciklusom svoje modne škole.

Program će se održati od 9.30 do 14.00 sati, a Dan otvorenih vrata otvara glazbena radionica Čarobne frulice, koja je namijenjena predškolcima. Igraonica je prilagođena djeci od 3 – 7 godina, a mališani će se kroz igru i zabavu upoznati s osnovama glazbenih znanja i vještina, instrumentima, elementima ritmike i igara s pjevanjem. Cilj je radionice da na razigran način kod djece razvija ljubav prema glazbenoj kulturu i druženju.

Za nešto stariju djecu održat će se i prezentacija glazbene radionice – za početnike i napredne, iz klavira i gitare. Ta je radionica namijenjena učenicima nižih razreda, no i starijima – svima koji bi željeli naučiti svirati modernije glazbene stilove poput rocka, popularne ili filmske glazbe.

Razmjena knjiga

Svi su pozvani i da se pridruže i dramskoj radionici – za djecu od 7 do 15 godina starosti, na kojoj će se stvarati i otkrivati neke nove priče, a sve uz igru, pjevanje, ples i glumu. Na Danu otvorenih vrata plesat će se i hip – hop, a predstavit će se i program suvremenog plesa i baleta. Ispred Centra za kulturu Maksimir bit će organizirana i likovna radionica, a iz CKIM-a pozivaju građane da im se pridruže u novoj BookCrossing zoni. Stoga izvucite stare knjige iz podruma i tavana, donesite ih na razmjenu, i nabavite nove naslove!

Na Danu otvorenih vrata od 11.00 do 12.30 sati za djecu je organizirana i radionica pod motom “Multi kulti kids day”. Radionice će se održati na tri strana jezika: engleskom, njemačkom i francuskom. Mališani će također imati priliku vidjeti i što se sve uči i radi na radionici talijanskog jezika, a prezentacijska radionica bit će održana i na kineskom jeziku, koji predškolci u CKIM-u mogu učiti od listopada.

Svi programi na Danu otvorenih vrata su besplatni. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni