Dan otvorenih srca Zaklade Ana Rukavina

Dan otvorenih srca Zaklade Ana Rukavina

Tom prigodom organizirati će se upis u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. U Registar se mogu upisati zdravi građani od 18 do 40 godina. Zainteresirani trebaju dati uzorak krvi te popuniti zdravstveni upitnik.

Zaklada Ana Rukavina organizira „Dan otvorenih srca” sutra od 10 do 18 sati u svojim prostorijama, u Ulici kneza Mislava 10. Tom prigodom organizirati će se upis u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. U Registar se mogu upisati zdravi građani od 18 do 40 godina. Zainteresirani trebaju dati uzorak krvi te popuniti zdravstveni upitnik.

Na današnji dan preminula je Ana Rukavina, novinarka Vjesnika po kojoj je Zaklada dobila ime. U Zakladi navode kako je 2006. godine Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica brojao skromnih 150 darivatelja, dok je danas taj broj narastao na 45 822 upisanih potencijalnih darivatelja, od čega je 43 274 uzoraka tipizirano.

“Zahvaljujući proširenom Registru, do danas je pružena nada u spas 43 života zbog čega smo osobito sretni i ponosni“, ističu u Zakladi.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni