Dan odluke za Vatrene

Dan odluke za Vatrene

Meksikanci su se u dosadašnjem dijelu natjecanja pokazali kao odlična reprezentacija. Zahvaljujući čvrstoj obrani u dvije utakmice nisu primili zgoditak, no postigli su samo jedan gol i to u utakmici protiv Kameruna. Iako je Meksiku za prolaz dovoljan i neodlučeni rezultat, njihov izbornik Miguel Herrera najavljuje da se u susretu s Hrvatskom, oni neće braniti već će igrati na pobjedu.

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras u Recifeu s početkom u 22 sata igra odlučujuću utakmicu za prolazak u osminu finala Svjetskog prvenstva. Protivnik našim nogometašima je reprezentacija Meksika.

Vatreni su do sada tri puta igrali protiv Meksika, a u ukupnim ogledima naši vode s 2:1. No, dosadašnji ogledi mogu se zaboraviti jer oni neće puno pomoći našoj reprezentaciji. Ishod večerašnjeg susreta odlučiti će koja će reprezentacija proći u drugi krug.

Meksikanci su se u dosadašnjem dijelu natjecanja pokazali kao odlična reprezentacija. Zahvaljujući čvrstoj obrani u dvije utakmice nisu primili zgoditak, no postigli su samo jedan i to u utakmici protiv Kameruna. Iako je Meksiku za prolaz dovoljan i neodlučeni rezultat, njihov izbornik Miguel Herrera najavljuje da se u susretu s Hrvatskom, oni neće braniti već će igrati na pobjedu.

Naši su nogometaši odradili posljednji trening uoči utakmice s Meksikom. Izbornik Niko Kovač respektira meksičku reprezentaciju, ali i njihovog izbornika. “Meksiko je pod Herrerom napredovao i odigrao vrlo dobre dvije utakmice. Agresivna su i homogena momčad, s izrazito dobrim igračima u vezi te obranom i vratarom na visokoj razini. Međutim, imamo recept i nadamo se da ćemo to opet pokazati. Poštujemo Meksiko, no Hrvatska je sve bolja i bolja. Zabila je najviše pogodaka u skupini i moramo funkcionirati kao cjelina, tada je uvijek bilo dobro”, rekao je Kovač.

On je izrazio uvjerenje kako će Vatreni izboriti prolazak u drugi krug. „Imam pravo razmišljati pozitivno, budemo li uživali u svom nogometu, imamo šanse ući u drugi krug. Da ne vjerujem u prolaz, ne bismo uopće trebali biti ovdje”, zaključio je Kovač.

(V.V; Foto: www.fifa.com)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni