Dan mladosti u Kumrovcu

Dan mladosti u Kumrovcu

Zainteresirane će do Kumrovca besplatno voziti autobusi koji polaze između 8 i 8.30 sati s parkirališta iza hotela Esplanade / Svečani program počinje u 11 sati ispred rodne kuće Josipa Broza Tita. Skup će početi himnom Lijepa naša koju će otpjevati HKUD „Željezničar“

U Kumrovcu se i ove godine obilježava „Dan mladosti – radosti“. Ove godine manifestacija će biti održana u subotu 24. svibnja. Iz Saveza društava “Josip Broz Tito” Hrvatske poručuju kako se radi o jedinstvenoj manifestaciji koja potiče na druženje, međusobno zbližavanje i upoznavanje s kulturom koja se njeguje na ovim prostorima. Skup će biti održan pod geslom „U mladosti je radost – u radosti je mladost“ u etno selu Kumrovec, izuzetno lijepoj i jedinstvenoj baštini Hrvatskog Zagorja, u kojem je i rodna kuća Josipa Broza.

Svečani program počinje u 11 sati ispred rodne kuće Josipa Broza Tita. Skup će početi himnom Lijepa naša koju će otpjevati HKUD „Željezničar“. Skupu će se obratiti domaćin Dragutin Ulama, načelnik Općine Kumrovec, nakon čega slijede pjesme i plesovi sa Banije, Korduna i Like vezane za teritorij na kojem se nalazi Topusko, mjesto gdje je održano III. zasjedanje ZAVNOH-a. Pjesme će izvesti će KUD „Zvuci Banije“ iz Jabukovca.

Predsjednik antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske Franjo Habulin govorit će o narodnooslobodilačkoj borbi i stvaranju narodne vlasti. Uz nastupe kulturno umjetničkih društava i ansambala iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije na skupu će biti dana informacija o izložbi fotografija foto amatera druga Tita.

Zainteresirane će do Kumrovca besplatno voziti autobusi koji polaze između 8 i 8.30 sati s parkirališta iza hotela Esplanade. Kako bi im se rezervirala mjesta u autobusu zainteresirani se trebaju prijaviti Dragici Lovreković na telefon broj: 01 4840 810. Lovreković kaže da je do sada popunjeno već sedam autobusa, što znači da će u ovom aranžmanu na skup doći najmanje 350 ljudi. Prošle godine je interes bio nešto slabiji zbog lošeg vremena, objašnjava Lovreković.

Više o programu možete saznati ovdje.

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni